16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αν δεν προσέξει, θα μπλέξει (vids)

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν με τη σιγουριά της ανωτερότητάς του αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» τελείωσαν με τις υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα εδώ και λίγο καιρό, έχουν στραφεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Εκεί όπου θα διεκδικήσουν τους δύο τίτλους τους οποίους «πρέπει» να κατακτήσουν, ούτως ώστε να έχουν κάνει το καθήκον τους και παράλληλα να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις για την κακή τους παρουσία στη EuroLeague.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τους άμεσους ανταγωνιστές του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (Προμηθέα Πάτρας, ΑΕΚ και Λαύριο) και τους νίκησε όλους πολύ εύκολα. Ωστόσο ο Όντεντ Κάτας θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ενδεχομένως τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά στη συνέχεια.

Κι αυτό διότι καμία από τις ομάδες που συνάντησε το «τριφύλλι» δεν είχε ιδιαίτερο κίνητρο. Οι αγώνες με τους Πατρινούς αλλά και την Ένωση ήταν δίχως την παραμικρή βαθμολογική σημασία. Επιπλέον είναι άλλο το «βάρος» των αθλητών σε νοκ-άουτ αγώνες όπως θα είναι αυτοί του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα σουτάρει πάντα με 50% στα τρίποντα και δεν θα μπορεί να σκοράρει περισσότερους από 100 πόντους ούτως ώστε να μην δέχεται πάνω από 90. Από την άλλη διαθέτει το firepower ούτως ώστε να κερδίσει σκοράροντας πολύ όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Όμως την ίδια ώρα παρατηρείται ότι δεν παίζει ποτέ πάνω από είκοσι λεπτά ο νούμερο ένα σκόρερ του αυτή τη στιγμή, ο Μάριο Χεζόνια.

Με τη σεζόν να μπαίνει στην τελική ευθεία, η ομάδα του Όντεντ Κάτας θα πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο στο παρκέ και ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύσει σοβαρά στο Κύπελλο -ειδικά εκεί-, αλλά και στο πρωτάθλημα. Αν και όπως έχουμε ξαναγράψει από αυτήν εδώ τη γωνία, ακόμα και το νταμπλ να έρθει -που είναι και το πιο λογικό σενάριο-, θα αποτελέσει τεράστιο ρίσκο και «βόμβα» στα θεμέλια της προσπάθειας που θα γίνει τη νέα σεζόν, ενδεχόμενη παραμονή του Ισραηλινού τεχνικού στην άκρη του πάγκου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ