22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αν δεν μπορείς να τον νικήσεις…

Ο Νίκος Βετούλας είναι από χθες ο νέος προπονητής του Κολοσσού. Ο 10ος στην ιστορία της ομάδας της Ρόδου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο Κολοσσός με αυτόν τον τρόπο έκανε πράξη τη ρήση “αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πάρτους με το μέρος σου”.

 

Ο Βετούλας αναλαμβάνει μια ομάδα απέναντι στην οποία είχε δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση. Σε σύνολο εννιά αγώνων Πρωταθλήματος, σημείωσε έξι νίκες ενώ από τις τρεις ήττες του, οι δύο σημειώθηκαν κυριολεκτικά στον πόντο.

 

Η ιστορία αυτών των αγώνων είχε αρχίσει με δύο “σκούπες” του Βετούλα, τις σεζόν 2012-13 και 2013-14, στη διάρκεια των οποίων μέτρησε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ως προπονητής του Απόλλωνα και απέναντι στον Κολοσσό. Είχε νικήσει με 78-66 και 76-66 στην Πάτρα, ενώ έκανε δύο διπλά στη Ρόδο με 80-67 και 84-82 αντίστοιχα.

 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η κατάσταση ήταν πιο ισορροπημένη με τον Βετούλα να υποχρεώνει τη νέα του ομάδα σε δύο ακόμη ήττες και με μεγάλες μάλιστα διαφορές. Με 71-55 με τον Απόλλωνα στην Πάτρα το 2014-15 και με 89-61 στην Κρήτη με το Ρέθυμνο στη φετινή σεζόν. Στο διάστημα αυτό γνώρισε τρεις ήττες, όλες στη Ρόδο και δύο από αυτές στα... σημεία. Για τη σεζόν 2014-15 είχε ηττηθεί με τον Απόλλωνα με 64-63 σε ένα ματς του οποίου το αποτέλεσμα κρίθηκε στο ΑΣΕΑΔ -με τις τρεις βολές που κέρδισε ο Ντομινίκ Ουότερς σε “νεκρό” χρόνο- και για τη φετινή σεζόν με το Ρέθυμνο με το ίδιο σκορ (64-63) και με τα δύο καλάθια του Χάρις να γράφουν την ιστορία του παιχνιδιού.

 

Η μόνη φορά στην οποία ο Βετούλας παραδόθηκε “άνευ όρων” στον Κολοσσό, ήταν στο περσινό παιχνίδι της Ρόδου όταν ως προπονητής του Προμηθέα υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα με 76-59, αν και ήταν πίσω μόνο με έναν πόντο στο ημίχρονο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ