27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό…πέφτεις

Πολύ ψηλά έχει ανέβει την φετινή σεζόν ο πήχης της ανόδου, όχι μόνο στο Νότιο όμιλο που παραδοσιακά η τέταρτη ομάδα για να σώσει την κατηγορία θα χρειαστεί να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά και στον όμιλο του Βορρά, που το επίπεδο φαντάζει ανεβασμένο, με τον μαγικό αριθμό 13 να δείχνει ικανός να σώσει την κατηγορία.

Στο νότιο όμιλο της περσινή σεζόν ΚΑΟ Κορίνθου και Πανελευσινιακός έσωσαν την κατηγορία με 12 νίκες (ρεκόρ 12-18), ενώ μια σεζόν πριν η Νέα Κηφισιά χρειάστηκε σχεδόν να φτάσει στο 50%, για να το πράξει, τερματίζοντας με 14-16. Το ίδιο ίσχυε και το 2016-2017, με τον Έσπερο Πατρών να έχει 12-18. Την τρέχουσα σεζόν, εκτός από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ο οποίος με ρεκόρ 3-16, φαντάζει απίθανο να κάνει 10/11 στις αγωνιστικές που απομένουν, οκτώ ομάδες παλεύουν για την παραμονή τους, η κάθε μια με τις πιθανότητες της.

Η Πεντέλη, η οποία εντυπωσιάζει, και βρίσκεται στο 9-10, μπορεί να απέχει 2 νίκες από τον Πανερυθραϊκό, με τον οποίο ωστόσο έχει το 2-0, άρα και την ισοβαθμία. Από εκεί και πέρα, και παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει, φαντάζει πολύ δύσκολο να είναι η τέταρτη ομάδα που θα υποβιβαστεί. Από τις ομάδες που έχουν ρεκόρ 8-11 (Πανελευσινιακός, Μανδραϊκός, ΚΑΟ Κορίνθου) η έδρα φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό παράγοντα με τους «σταυχοφόρους» να βρίσκονται σε κακό φεγγάρι έχοντας εκ νέου πορευτεί σε ένα αρνητικό σερί, ενώ έχουν στα μείον τους την ισοβαθμία με τον Μανδραϊκό, έχοντας να αγωνιστούν και στη Νέα Ερυθραία με τον Πανερυθραϊκό, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά σε τόσο δύσκολη θέση, και πρέπει να κάνει 6/11 (δηλαδή πάνω από 50%) για να διατηρεί τις ελπίδες παραμονής, ενώ θα χρειαστεί και εκτός έδρας νίκες, ενώ καθοριστικά είναι τα δυο επερχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Τρίτωνα και Οίακα Ναυπλίου, ομάδες που διεκδικούν την άνοδο τους.

Γλαύκος και Ένωση Ιλίου δείχνουν να έχουν δρόμο μπροστά τους, αλλά αποτελούν ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία. Στην Πάτρα, μετά το αρνητικό σερί ηττών, κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους, διπλή νίκη, απέναντι στον Μανδραϊκό, αλλά δεν τους φτάνουν τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια που τους απομένουν. Άρα χρειάζονται 7/11, για το αν θα το πράξουν θα φανεί το φινάλε. Στο Ίλιον χαίρονται το μπάσκετ που παίζουν, εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι με τον Έσπερο στην Καλλιθέα και το περιβόητο τρίποντο του Τσακίρη, και σίγουρα δεν αγχώνονται για την χρονιά, ενώ όπως δείχνουν δεν χαρίζονται σε κανέναν.

Στον Βορρά δεν έχουν συνηθίσει να πηγαίνει τόσο ψηλά η σωτηρία, αλλά σε ένα πρωτάθλημα που μόνο το Ανατόλια ξεχωρίζει εμφανώς όλα είναι πιθανά. Την περσινή σεζόν η Γέφυρα χρειάστηκε μόλις 10 νίκες (10-18) σε 28 παιχνίδια (υπήρχε ρεπό λόγω αποχώρησης του Πιερικού Αρχέλαου), ενώ παλιότερα η ομάδα της Κατερίνης είχε σωθεί με 12-18, και ο Πολύγυρος με 11-17.

Και στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα 8 ομάδες φαίνεται ότι θα κυνηγήσουν να αποφύγουν τις 4 τελευταίες θέσεις, με τις επτά να στοιβάζονται σε απόσταση δυο νικών, ενώ ακόμη και οι τέσσερις ομάδες που έχουν 10 νίκες (Ερμής Λαγκαδά, ΧΑΝΘ, Χαλκηδόνα και Μαχητές) δεν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Ο Φαίακας Κέκρυρας μετράει 9 νίκες, έχοντας μετρήσει 3 νίκες στα 4 τελευταία παιχνίδια, και δείχνει να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, έχοντας ωστόσο πρόγραμμα φωτιά στις επόμενες 7 αγωνιστικές, έχοντας να αντιμετωπίσει τους πρωτοπόρους. Έσπερος Λαμίας και Νίκη Βόλου έχουν 8 νίκες, με τους πρώτους να έχουν 4 δύσκολα παιχνίδια, και τους δεύτερους να συνεχίζουν την πτωτική πορεία τους, έχοντας μείνει χωρίς πλέι μέικερ. Συγκεκριμένα τραυματίες είναι οι Γιωτόπουλος και Αναγωνστόπουλος ενώ ο Γεωργίου αποχώρησε από την ομάδα. Παιχνίδι κλειδί το επερχόμενο με τους Μαχητές στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Στρατώνι, Φάρσαλα, Γέφυρα και Ίκαροι Σερρών έχουν 7 νίκες, και οποιοδήποτε σενάριο για αυτές τις ομάδες δεν μπορεί να έχει βάση. Το Στρατώνι δείχνει σταθερά σημάδια αν θα θέλαμε να πούμε κάποια λόγια, ενώ οι Ίκαροι έχουν δυο συνεχόμενες νίκες με το μεγάλο διπλό στην Ελευθερούποολη. Τα Φάρσαλα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, με την απουσία του Δέσπου να στοιχίζει, ενώ η Γέφυρα ψάχνει τον τρίτο της φετινό προπονητή. Τώρα, αν μια ομάδα από αυτές κάνει 6/11 θα σώσει την παρτίδα. Αργά ξύπνησε ο Μακεδονικός, ο οποίος μπορεί να κάνει την προσπάθεια του, αλλά έχοντας 5 νίκες, ψάχνει το 8/11, κάτι που φαντάζει δύσκολο ενόψει της συνέχεια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ