16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανώτερη με Λάρκιν η Εφές

Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα ο Σέιν Λάρκιν έκανε ξανά την Εφές αυτό που ήταν πέρυσι. Μια Λερναία Ύδρα με πολλές λύσεις, που ήταν καλύτερη και νίκησε με 84-79 τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την αντίπαλη άμυνα και το come back που επιχείρησε στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από το τζάμπολ στη μνήμη των θυμάτων από τον φονικό σεισμό που έπληξε νωρίτερα σήμερα τη Σάμο και τη Σμύρνη.

Η Εφές έδωσε επιθετικό ρεσιτάλ στην πρώτη περίοδο σκοράροντας 29 πόντους και χάνοντας μόλις δύο από τα 14 σουτ που επιχείρησε εντός παιδιάς. Πρακτικά ήταν ασταμάτητη, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύση στο μαρκάρισμα του Μίτσιτς, ο οποίος έπαιζε υποδειγματικά τα πικ εν ρολ και είτε αξιοποιούσε τους εύστοχους ελεύθερους συμπαίκτες του είτε σκόραρε ο ίδιος. Αν οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ (25-29 στο τέλος του δεκαλέπτου), ήταν επειδή εκτέλεσαν 10 περισσότερες βολές (13 έναντι 3), που τους έδωσαν εύκολους πόντους.

Η Εφές διατήρησε αυτό το ρυθμό και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οπότε ο Πλάις με την είσοδό του στον αγώνα δημιούργησε σημαντικό πλεονέκτημα στις μάχες κάτω από τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση. Ο Λάρκιν είχε περάσει κι αυτός στο τέλος της πρώτης περιόδου στην πεντάδα της Εφές κι έδειξε ορεξάτος στην αρχή, με δικό του τρίποντο μάλιστα η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 41-28 στο 13'.

Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό άλλαξε. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε πολύ την άμυνά του, ειδικά από τη στιγμή που πέρασε στον αγώνα ο Ζαν Σαρλ. Ο αθλητικός Γάλλος έδωσε οντότητα στους "ερυθρόλευκους" κάτω από τα καλάθια, προστάτεψε τη ρακέτα και έδωσε νόημα στην περιφερειακή πίεση, που αυξήθηκε σε αυτό το διάστημα. Στην επίθεση η μπάλα κυκλοφόρησε σωστά με πόιντ γκαρντ τον Σπανούλη, ο οποίος έβαλε ένα τρίποντο κι άλλο ένα έβαλε ο Χάρισον, με αποτέλεσμα στο 15' η διαφορά να μειωθεί στο -6 (35-41).

Στα επόμενα τέσσερα λεπτά δεν σημειώθηκε ούτε πόντος στο παιχνίδι! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει καλή άμυνα, εκμεταλλευόμενος και τις κακές αποφάσεις του ανέτοιμου Λάρκιν, αλλά δεν μπορούσε να την κεφαλαιοποιήσει στην επίθεση, όπου έπαθε αφλογιστία. Έτσι η Εφές, που έμεινε χωρίς πόντο για 5,5 λεπτά, μπόρεσε χάρη στον Μίτσιτς να ξεκολλήσει, να προηγηθεί με 44-35 στο 19' πριν μειώσει ο Χάρισον με τρίποντο στο τελικό 44-38 υπέρ της Εφές του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός έμεινε κι αυτός με τη σειρά του επί 5 λεπτά άποντος.

Ρέκορντμαν ο Ντάνστον

Με την τάπα που βλέπετε παρακάτω, ο Μπράιαν Ντάνστον έφτασε τις 250 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα και βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους μπλοκέρ της διοργάνωσης, Ο Αμερικανός ξεπέρασε τον Φραν Βάσκεθ, που έχει μείνει στις 249, ενώ τρίτος είναι ο Κάιλ Χάινς με 234.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο, με καλή και πιεστική άμυνα, και με ένα σερί 9-0 προηγήθηκε με 47-44 στο 23', αλλά στη συνέχεια και πάλι κόλλησε. Η Εφές με τον Μίτσιτς να συνεχίζει τη σπουδαία εμφάνισή του, διατήρησε την αυτοκυριαρχία της, βελτίωσε την άμυνά της και στα επόμενα 4 λεπτά έτρεξε το δικό της σερί 14-3 και έφτιαξε και πάλι μια καλή διαφορά υπέρ της (58-50 στο 27') με τον Μπομπουά να δίνει κι αυτός πολύτιμες λύσεις από την περιφέρεια. Και κράτησε αυτή τη διαφορά μέχρι λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου, όταν ο Πρίντεζης με τρίποντο μείωσε στο -6 για τον Ολυμπιακό (57-63).

Ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει το τελευταίο του χαρτί στην τελευταία περίοδο, αλλά είχε πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα της Εφές. Ο Σλούκας δεν ήταν σε καλή μέρα, η μπάλα δεν κυκλοφορούσε καλά ούτε και με τον Σπανούλη στην πεντάδα κι όταν "ζεστάθηκε" και ο Λάρκιν περίπου στα μισά του δεκαλέπτου σημειώνοντας δύο σερί τρίποντα, η διαφορά υπέρ της τουρκικής ομάδας ανέβηκε στους 12 πόντους (75-63 στο 35').

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κάνει την τελική αντεπίθεση παίζοντας με Σλούκα και Σπανούλη μαζί στην πεντάδα. Η άμυνά του έγινε πιο αποτελεσματική, στην επίθεση οι δύο κορυφαίοι γκαρντ έδωσαν λύσεις, μαζί με τον μαχητικό Μάρτιν, και 33'' πριν από τη λήξη το σκορ έγινε 80-77. Όμως στην επόμενη επίθεση της Εφές ο Μίτσιτς, κέρδισε φάουλ και με δύο εύστοχες βολές 13'' πριν από τη λήξη έδωσε ουσιαστικά τέλος στον αγώνα, καθώς το 82-77 σε εκείνο το σημείο ήταν αδύνατο να ανατραπεί.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Καλός ο Λάρκιν, πολύτιμος ο Μπομπουά, θετικός ο Ντάνστον, αλλά η Εφές νίκησε στο ΣΕΦ, επειδή ο Βασίλε Μίτσιτς έκανε κουμάντο. Με 20 πόντους και 7 ασίστ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της επικράτησης της ομάδας του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές κέρδισε 9 επιθετικά ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός μόλις 3.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ