31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ανυπομονεί για τα «παράθυρα» ο Μέικερ (pics)

Ενισχυμένη με NBAers θα εμφανιστεί η Εθνική Αυστραλίας στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο ένας μετά τον άλλον παίκτες της, που δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών στους πρώτoυς τέσσερις αγώνες εξαιτίας των υποχρεώσεών τους στο «μαγικό κόσμο», επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους. Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Θον Μέικερ, ο οποίος παραδέχθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Σκοπεύω να έρθω να παίξω με την Εθνική αυτό το καλοκαίρι, στα παιχνίδια με την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες. Το συζητήσαμε αρκετά με το Μάθιου Ντελαβεντόβα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ με την Εθνική στο επόμενο "παράθυρο"».

   

Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς έχει την τύχη να συνυπάρχει στα «ελάφια» με τον 28άχρονο, επίσης Αυστραλό, γκαρντ αλλά και το Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Δουλεύω σκληρά κι έχω καταπληκτικούς συμπαίκτες, που με εμπνέουν και μου δίνουν συμβουλές ώστε να βελτιωθώ, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Μάθιου Ντελαβεντόβα. Έμαθα πολλά και από ένα από τα ινδάλματά μου, τον Κέβιν Γκαρνέτ. Έκανα προπονήσεις μαζί του και μου έδωσε κάποιες οδηγίες για τη βελτίωσή μου. Είναι παράδειγμα για εμένα. Έτσι είμαι, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι. Είμαι νέος σε ηλικία και πάντα προσπαθώ να μαθαίνω. Από όταν πήγα στους Μπακς νομίζω πως η πρόοδός μου είναι μεγάλη», παραδέχθηκε.

 

Ο Θον Μέικερ γεννήθηκε στο Σουδάν, αλλά μετακόμισε από μικρή ηλικία στο Περθ. Παρακολούθησε στενά την πορεία της Αυστραλίας στα πρώτα δύο «παράθυρα» για το Β’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας, με τα «καγκουρό» να κάνουν το «τέσσερα στα τέσσερα» και να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. «Τα παιδιά που έπαιξαν με την ομάδα μεσούσης της περιόδου δεν πήραν τα εύσημα που αξίζουν. Κατά τη γνώμη μου, έκαναν καταπληκτική δουλειά, είναι άλλωστε πολύ ανταγωνιστικοί παίκτες. Είμαι μέρος του προγράμματος, οπότε μπορεί να μην αγωνίστηκα στα πρώτα "παράθυρα" λόγω των υποχρεώσεών μου στο ΝΒΑ, αλλά τους υποστηρίζω και παρακολούθησα τα παιχνίδια τους. Ανυπομονώ να παίξω μαζί τους και να βοηθήσω την Εθνική να πάρει κι άλλες νίκες και να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο», εξήγησε.

Δύο αγώνες απομένουν στην πρώτη φάση των προκριματικών για την Αυστραλία, αμφότεροι εκτός έδρας (στην Ιαπωνία στις 29 Ιουνίου και στις Φιλιππίνες στις 2 Ιουλίου). «Αμφότερα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, αλλά θέλουμε να τερματίσουμε αήττητοι στον πρώτο γύρο. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε και το εμπόδιο των αντίπαλων φιλάθλων, αν και γνωρίζουμε πως εάν παίξουμε σύμφωνα με τις υψηλές δυνατότητές μας δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ο παράγοντας έδρα είναι σημαντικός για τους αντιπάλους μας, ωστόσο είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια», κατέληξε ο Αυστραλός διεθνής.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ