18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αντώνης Χρύσης στο Basketa: «Νιώθω ηρεμία στον ΑΓΣΙ»

Ο Αντώνης Χρύσης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο γιαννιώτικο ντέρμπι του ΠΑΣ με τον ΑΓΣΙ και μίλησε στο Basketa.gr για το «μυθικό» παιχνίδι των 43 πόντων, το «διπλό» που βάζει... για τα καλά το σύνολο του Σοφοκλή Τσουκανέλη στο «κόλπο» της ανόδου και την αυτοπεποίθηση που νιώθει, έχοντας κάνει τη σωστή επιλογή.

Στο ΝΒΑ, κάτι τέτοιο μπορεί να το λες και... καθημερινότητα. Έναν «αστέρα» του, δηλαδή, που να σκοράρει 40 πόντους και παραπάνω σε ένα παιχνίδι. Στη Γ' Εθνική κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως, είναι ένα επίτευγμα που λαμβάνει τρομερές διαστάσεις. 43 πόντοι με 9/14 δίποντα, 5/11 τρίποντα και 10/14 βολές, ήταν ο απολογισμός του Αντώνη Χρύση, που «σκότωσε» τον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στο μεγάλο ντέρμπι, όπου ο ΑΓΣΙ πήρε τη ρεβάνς και μαζί τη ζωντανή ελπίδα για την άνοδο στη Β' Εθνική, «κυνηγώντας» τη Δόξα Λευκάδας τη δεδομένη στιγμή, στον 3ο όμιλο.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο Basketa.gr για τη σπουδαία επικράτηση και το τι σημαίνει για το σύνολο του Σοφοκλή Τσουκανέλη, αν και αποφεύγει ακόμη να μιλήσει για το στόχο της ομάδας του. Ο ίδιος σχολιάζει την τρομακτική του αυτή απόδοση, έχοντας ως λέξεις-«κλειδιά» την ηρεμία και την άνεση, που νιώθει όχι μόνο στον ΑΓΣΙ, αλλά και αγωνιζόμενος στην περιοχή αυτή, καθώς πέρυσι βρισκόταν στον IBC και την Α' ΕΣΚΑΒΔΕ. Τέλος, αναφέρεται στο πρόγραμμα του ιστορικού συλλόγου, τον Σοφοκλή Τσουκανέλη και τους δικούς του, προσωπικούς, στόχους.

Τι σήμαινε για εσάς αυτό το παιχνίδι; Μήπως είχατε στο μυαλό σας τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου;

Μας είχε πειράξει πολύ, σίγουρα, εκείνη η ήττα στο πρώτο παιχνίδι, έτσι όπως είχε έρθει, γιατί δεν ήταν αυτή η πραγματική διαφορά των δυο ομάδων. Ήταν ένα ντέρμπι, που τα είχε όλα κι εμείς μείναμε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και σε αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο τεχνικό επιτελείο. Κερδίσαμε δίκαια και συνεχίζουμε.

Θεωρείς πως έτσι κάνατε πιο ξεκάθαρο το στόχο της ανόδου;

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άνοδο και οποιοδήποτε άλλο στόχο. Εμείς κοιτάμε κάθε παίχνιδι, σαν είναι ένας τελικός. Αυτές οι νίκες, βέβαια, μας δίνουν ώθηση για τη συνέχεια, σε ένα μακρύ δρόμο που έχουμε να διανύσουμε.

Πιστεύεις πως έχεις πάρει προσωπικά αυτή την υπόθεση;

Όχι, δεν το νομίζω αυτό, ότι δηλαδή το πήρα προσωπικά. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια και κάναμε ό, τι μας είπε ο κόουτς, αν και φυσικά υπάρχει ο εγωισμός, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια.

Τι σημαίνουν για σένα αυτοί οι 43 πόντοι; Πώς νιώθει ένας παίκτης που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο;

Είναι ωραίο συναίσθημα να κάνεις αυτό το πράγμα, αλλά πίστεψε με θα είμαι χαρούμενος και μόνο με την νίκη και τίποτα παραπάνω. Είναι ομαδικό άθλημα, άλλωστε, το μπάσκετ. Αυτή η εμφάνιση με κάνει να ωθεί στο να δουλέψω πιο πολύ στην συνέχεια και να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ.

Δείχνεις να έχεις πολλή αυτοπεποίθηση φέτος. Πώς την εξηγείς;

Όλα είναι θέμα δουλειάς και τι κάνεις μέσα στο γήπεδο. Αισθάνομαι πολύ καλά φέτος, γενικά, και σε αυτό το κομμάτι με έχουν βοηθήσει πολύ οι συμπαίκτες μου, που με πιστεύουν και με κάνουν να νιώθω άνετα.

Ποιος ήταν ο λόγος που διάλεξες τελικά τον ΑΓΣΙ;

Υπήρξε για εμένα ένα περίεργο καλοκαίρι. Άλλαξα δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγος. Όταν έμαθα για τον ΑΓΣΙ, δεν το σκέφτηκα και πολύ. Είπα το «ναι» αμέσως. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να νιώθει ηρεμία σε αυτό που κάνει και στον ΑΓΣΙ αυτό γίνεται. Πιστεύω σε λίγες ομάδες το έχω νιώσει και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Έχει σχέση η απόφαση σου με την περσινή θητεία στο IBC;

Ναι, σίγουρα είχα μια εικόνα από πέρυσι και για αυτό ήταν πιο εύκολο να αποφασίσω για να έρθω ξανά στα Ιωάννινα, ώστε να αγωνιστώ για τον ΑΓΣΙ.

Ποια είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Τσουκανέλη και η άποψη σου για το πρόγραμμα του σε αυτό το σύλλογο;

Η συνεργασία μας είναι καταπληκτική με τον κόουτς μέχρι στιγμής. Και οι δύο αγωνιζόμαστε για το καλό της ομάδας και αυτό είναι που μετράει. Μην ξεχνάμε, ότι ο ΑΓΣΙ είναι μια ιστορική ομάδα και είναι τιμή μας να είμαστε μέρος της προσπάθειας του.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου μέσω αυτής της σεζόν που κανείς στον ΑΓΣΙ;

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Είμαστε στα μέσα του πρωτάθληματος, το μυαλό είναι στο ΑΓΣΙ και το πού μπορούμε να φτάσουμε φέτος. Όταν τελειώσουμε… με το καλό, είμαι σίγουρος πως θα πάρω μια σωστή απόφαση.

Photo Credits: Nicmedia



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ