16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντώνης Δούκας στο basketa.gr : «Οποιος έχει τα κότσια…» (pics)

Ο Ελληνας προπονητής είναι συνηθισμένος στις δύσκολες αποστολές, ακόμη και σε χώρες, που μπορεί να προκαλούν απορίες, όσον αφορά την μπασκετική τους κουλτούρα. Ωστόσο, για τον Αντώνη Δούκα, που μίλησε στο basketa, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, έχοντας ήδη αναλάβει ο ίδιος την εθνική Μπαγκλαντές.

Κάτι που πολλούς, ως είδηση, τούς ξένισε. Ο κοσμογυρισμένος τεχνικός, κλείνει τα αυτιά του στους όποιους... τυχόν χλευασμούς, καθώς ανήκει σε ένα γκρουπ Ελλήνων κόουτς, που έχουν αποδείξει πως δεν διστάζουν να γνωρίσουν κάθε νέα μπασκετική νέα περιπέτεια. Και δίνει τις απαντήσεις του. Μην ξεχνάμε μάλιστα, πως είναι αρκετοί επίσης οι συνάδελφοί του, όπως έχουμε αναλύσει και σε παλιότερο θέμα, οι οποίοι βρίσκονται ή βρέθηκαν σε πιο ιδιαίτερα μπασκετικά μέρη...

Αναλυτικά, στην επικοινωνία μας, ο 49χρονος Κερκυραίος κόουτς, που μεταξυ άλλων, έχει περάσει από ασίσταντ στον Ηρακλή και την Λάρισα, με θητεία, επιπροσθέτως, σε Αλβανία, ΗΑΕ, Παλαιστίνη, ΗΠΑ, Γεωργία, Κίνα, Ισπανία, μάς είπε, πολλά και σημαντικά. Μέσα στις χώρες εργασίας του κόουτς Δούκα, θα προσθέταμε και Κύπρο και Κατάρ, αλλά τελικώς οι συμφωνίες, δεν είχαν προσωρήσει, προ καιρού.

-Πώς προέκυψε αυτή η διαφορετική συνεργασία;
«Οσον αφορά το κομμάτι της εθνικής Μπαγκλαντές κι εγώ τώρα μαθαίνω πολλά πράγματα. Υπήρχε μία επαφή με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και ήρθαμε σε επικοινωνία. Μού εξήγησαν το πώς σκέφτονται, τι πλάνα έχουν, τα σχέδια και τα βάλαμε όλα κάτω. Είπα, πως αν όντως υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο ως ιδέα, ως σκέψη, ευχαρίστως να το δούμε. Το άθλημα παντού είναι το ίδιο. Απλώς, χώρα αλλάζεις. Το επίπεδο μπορεί να διαμορφωθεί. Δεν με φοβίζουν οι νέες προκλήσεις».

-Εχουν τεθεί οι επόμενοι στόχοι;
«Θα διοργανώσουν ένα πολύ σημαντικό ασιατικό τουρνουά, το πρωτάθλημα δηλαδή της νοτιοανατολικής Ασίας, φυσικά ο στόχος τους είναι να βρεθούν κάποια στιγμή, εφόσον βολέψουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις, σε μεγάλη διοργάνωση και όλο αυτό μου φάνηκε αρκετά καλό ως κίνητρο, ώστε να αποδεχτώ την πρόταση. Μελέτησα πολλά γύρω από το παιχνίδι τους, την νοοτροπία τους και ειδα ότι υπάρχει περιθώριο να ξεκινήσουμε κάτι καλό».

-Τι απαντάς σε πιο... καυστικά σχόλια;
«Μίλησα με την οικογένειά μου και έναν δύο ανθρώπους σημαντικούς από τον χώρο και αφού είχα την θετική τους άποψη, προχώρησα το ντιλ. Δεν με φοβίζει κάτι. Ορισμένοι που χλευάζουν και αυτό είναι το μήνυμά μου, ας είχαν τα... κότσια να το έκαναν εκείνοι αυτό. Από μακριά πολλά λόγια μπορεί να λένε όλοι. Οταν αναλαμβάνεις όμως μία τέτοια αποστολή, οφείλεις να είσαι έτοιμος για ό,τι κι αν αντιμετωπίσεις Το μπάσκετ είναι παντού. Δεν έχουμε συζητήσει για μακρόπνοο πρόγραμμα. Κοιτάμε σε πρώτη φάση να δούμε πώς θα ταιριάξουμε την φιλοσοφία μας και από εκεί και μετά θα φανεί στην πορεία και για εκείνους, αλλά και για εμένα...».

-Η επιστροφή στην Ελλάδα είναι στόχος, μετά από σερί χρόνια έξω;
«Σαφώς, θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω στην Ελλάδα, να είμαι σε ένα οργνανωμένο σταφ, να γίνει μία σοβαρή δουλειά. Είναι στόχος αυτός. Μέχρι τότε, συνεχίζω ην εμπειρία στο εξωτερικό. Από όλες τις χώρες κρατάω πολύ καλές αναμνήσεις. Μού άφησαν πολύ θετικές εικόνες και είδα κι εγώ άλλα στυλ μπάσκετ»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ