30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντώνης Γκοντόπουλος στο Basketa: «Δε θα κρυφτώ ποτέ την κρίσιμη ώρα»

Η Καλαμάτα θριάμβευσε κόντρα στο Ληξούρι και ο Αντώνης Γκοντόπουλος μίλησε στο Basketa.gr για τη... μετ' εμποδίων τρίτη συνεχόμενη νίκη των «μελανόλευκων» στην έδρα τους, την αλλαγή σκηνικού που ήρθε μετά το αρχικό 0-6, στην προσπάθεια παραμονής στη Γ' Εθνική, καθώς και την απόφασή του να ηγηθεί.

Τα περιθώρια για την Καλαμάτα είχαν μικρύνει στις πρώτες έξι αγωνιστικές, αφού μετρούσε ισάριθμες ήττες, αλλά από το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Κηφισιά, το κλίμα έχει αλλάξει. Η ομάδα είναι... πραγματική «Μαύρη Θύελλα» στο σπίτι της και μετρά πια τρεις νίκες συνεχόμενες, έστω κι αν η τελευταία δεν ήταν στην φυσικά της έδρα, την Τέντα, λόγω προβλημάτων στον ηλεκτρονικό πίνακα, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στο Κλειστό της Μεσσήνης. Το αποτέλεσμα ήρθε, όμως, στο πρώτο παιχνίδι για το 2019 κόντρα στο Ληξούρι και η αισιοδοξία είναι λογικό να υπάρχει.

Ο Αντώνης Γκοντόπουλος είναι από τους ηγέτες στην προσπάθεια αυτή και μίλησε στο Basketa.gr για τους αρκετούς λόγους, της σημασίας της επικράτησης της μεσσηνιακής ομάδας, καθώς και το τι έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση όλων τον τελευταίο καιρό. Ο πολύπειρος σκόρερ εξήγησε τους λόγους, που τον έφεραν στην Καλαμάτα, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαθέτει στο σύνολο του Παύλου Νώντα.

Αντώνη, από την αρχή η ομάδα θεωρούσε σημαντικό αυτό το παιχνίδι για πολλούς λόγους. Πώς είναι να ζεις με αυτό το άγχος;

Προσωπικά, μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, έχω βρεθεί να αντιμετωπίζω αντίστοιχες καταστάσεις και έχω μάθει να ζω με αυτές. Το σημαντικό ήταν, ότι πήραμε την νίκη. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, μετά από διακοπή τριών εβδομάδων και φάνηκε ότι δουλέψαμε και δεν χαλαρώσαμε καθόλου. Παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα, ήμασταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και καταφέραμε να πάρουμε την νίκη, έστω κι αν δεν παίξαμε ποιοτικό μπάσκετ. Δείξαμε, όμως, ότι το θέλαμε περισσότερο.

Έθεταν μία επιπλέον παράμετρο, όσα έγιναν στην Τέντα, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να παίξετε στη Μεσσήνη;

Έπαιξε σίγουρα ρόλο στο μουδιασμένο ξεκίνημα, αλλά οι αλλαγές ισχύουν και για τον αντίπαλο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν απλά θέμα… μπάσκετ το ποιος θα κυριαρχούσε.

Ποιο στοιχείο θεωρείς, πως σας έδωσε την νίκη;

Νομίζω, ότι παίξαμε πολύ καλή άμυνα και ελέγξαμε τα αμυντικά ριμπάουντ, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Δε δώσαμε δεύτερες επιθέσεις στον αντίπαλο και αυτό άλλαξε την εικόνα του αγώνα.

Και τι πιστεύεις, ότι έχει διαφοροποιήσει την κατάσταση στην ομάδα, ώστε μετά από ένα αρχικό 0-6 να έχει πανηγυρίσει τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, με αποτέλεσμα να έχει μπει και πάλι γερά στο «κόλπο» της παραμονής;

Θεωρώ, ότι η αλλαγή που έγινε στον πάγκο, μας έδωσε καλύτερα να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνει καθένας μέσα στο γήπεδο. Δόθηκαν ρόλοι και γίναμε πιο σκληροί στην άμυνα, ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Δεν πιστεύω, ότι υπήρχε πρόβλημα στην επίθεση, γιατί εκεί έχουμε το ταλέντο, για να βρεθούν οι λύσεις που χρειαζόμαστε.

Τι σε έπεισε το καλοκαίρι να φύγεις από την Αθήνα και να έρθεις στην Καλαμάτα;

Έκανα μια κουβέντα με τους ανθρώπους, που απαρτίζουν τη διοίκηση και μου έδειξαν πόσο με θέλουν, πόσο σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια κάνουν. Κάπως έτσι, έκανα το βήμα να έρθω στην Καλαμάτα.

Νιώθεις πολλές φορές την ανάγκη, παίρνοντας πάντα σημαντικές προσπάθειες και τις βολές στο τέλος αυτού του αγώνα, να είσαι αυτός που πρέπει να βγαίνει μπροστά ως ηγέτης;

Έχοντας την εμπειρία κι έχοντας κάνει το ίδιο πράγμα σε προηγούμενες ομάδες, θεωρώ πως μπορώ να αναλάβω προσπάθειες. Δε θα κρυφτώ ποτέ σε κρίσιμα σημεία. Λένε, ότι στο τέλος το παιχνίδι είναι των παικτών και όχι των προπονητών, οπότε η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο στο να πάρεις την κατάλληλη απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτων, για να γίνει η πιο σωστή επίθεση.

Photo Credits: Παναγιώτης Μουστάκης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ