20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αντιδράσεις στον ΕΣΑΚΕ για τη συμφωνία της ΕΡΤ με Ολυμπιακό

Η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να αρχίσει μια σειρά φιλικών αγώνων κάθε Δευτέρα, η οποία παρουσιάστηκε ως συστράτευση στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊο και κυρίως η οικονομική της κάλυψη από την ΕΡΤ που θα διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για να μεταδώσει αυτούς τους αγώνες, προκάλεσε  συζητήσεις και κάποιες αντιδράσεις εντός του ΕΣΑΚΕ.

Η δυσκολία που υπήρξε μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία της Basket League με το κρατικό κανάλι, με κάποια λεφτά που δεν... ενθουσίασαν κιόλας τις ομάδες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευκολία που εκταμιεύτηκε από το κρατικό κανάλι αυτό το ποσό έφερε τις... διεργασίες.

Οι πρώτες «φωνές» μίλησαν για... πριμοδότηση της απόφασης αποχώρησης από τη Basket League και στην πορεία φάνηκε ότι βρήκαν ανταπόκριση, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα στην ημέρα προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη στον ΕΣΑΚΕ για να συζητηθεί το θέμα. Πιο σωστά... επιχειρείται, αφού δεν υπάρχει και μεγάλη διάθεση από όσους το μαθαίνουν, εκφράζονται μάλιστα και απορίες τι λόγος τους πέφτει στο πού δίνει τα λεφτά της η ΕΡΤ

Ηδη συγκροτείται μέτωπο ομάδων με στόχο να μη συμμετέχουν ως αντίπαλοι σε αυτή τη διαδικασία, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση προβλέπει και επτά φιλικά με ομάδες της Basket League.

Τίθενται και άλλα ζητήματα, όπως το αν στα φιλικά συμμετέχει η «ευρωπαϊκή» ομάδα του Ολυμπιακού, πώς ορίζονται διαιτητές αφού δεν πρόκειται για ομάδα με συμμετοχή σε ελληνική διοργάνωση, αν δε πρόκειται για αυτή της Α2... πώς θα συμμετέχει αφού εκεί απαγορεύεται η δράση, έστω και οι προπονήσεις.

Μέχρι και το υγειονομοικό πρωτόκολλο βάζουν κάποιοι στο τραπέζι, για το πότε θα πρέπει να γίνονται τεστ σε ομάδες που θα έχουν παίξει το προηγούμενο διήμερο αγώνες πρωταθλήματος. 

Στο δια ταύτα: Το θέμα ξεκάθαρα έχει να κάνει με τα λεφτά που ξαφνικά βρέθηκαν από την ΕΡΤ, ενώ για το πρωτάθλημα παρουσιάστηκαν σαν... χάρη. Οσο για την μόνη ουσιαστική αντίδραση που μπορεί να υπάρξει, είναι να μην συμμετέχουν ομάδες της Basket League σε αυτά τα ματς. Την οποία λογικά, θα έχει τρόπο να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός και να κάνει το πρόγραμμά του. Έτσι κι αλλιώς, το Μεσολόγγι ήδη συμμετείχε και ο Κολοσσός έχει δηλώσει συμμετοχή στο ματς της επόμενης Δευτέρας.

Το όλο θέμα εξάλλου, 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ