24.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Αντε να τελειώνουμε…

Με το μυαλό στα πλέι οφ η Φενέρμπαχτσε,  σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της στη σεζόν, έκλεισε την κανονική περίοδο με...γκρίνια από τους οπαδούς της.  Η ήττα από τη Μάλαγα στην παράταση (91-99) αλλά κυρίως η τραγική εμφάνιση των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (που κόντεψαν να δεχτούν 100άρα στην έδρα τους) ήταν αυτή που προκάλεσε σε κάποιες στιγμές μουρμούρα στην εξέδρα, αλλά η...αλεπού των πάγκων ξέρει καλύτερα από όλους ότι η διοργάνωση μόλις τώρα ξεκινάει και στο τέλος της διαδρομής κανείς δεν θα θυμάται μια αδιάφορη - βαθμολογικά - ήττα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες της Μάλαγα χωρίς το παραμικρό άγχος έβλεπαν το καλάθι σαν...βαρέλι και ξεκινώντας με 6/11 τρίποντα (!) προηγήθηκαν ακόμα και με 18 πόντους διαφορά (38-20 στο 15') έχοντας καταστρέψει κάθε αμυντικό πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Ισπανοί έκλεισαν τελικά το ημίχρονο προηγούμενοι με 11 πόντους (47-36) καθώς η Φενέρ - εξίσου αδιάφορη βαθμολογικά αφού είχε "κλειδώσει" τη δεύτερη θέση - ήταν σαφώς πιο νωχελική σε σχέση με προηγούμενους αγώνες της. 

Και όμως υπήρχε ένας παίκτης στην Φενέρμπαχτσε που έπαιζε λες και ήταν τελικός το παιχνίδι, με τη νοοτροπία δηλαδή που έχουν οι κορυφαίοι παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας. Με 26 πόντους και 7 ασίστ πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς. Ηταν αυτός που έφερε τη Φενέρμπαχτσε μπροστά στο σκορ (οι Τούρκοι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και 69-63 τεσσεράμιση λεπτά πριν το τέλος)  και αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση όταν ισοφάρισε στην εκπνοή με φόλοου (83-83) μετά το άστοχο σουτ του Νάναλι. 

Ομως η Μάλαγα είχε μεγαλύτερο κίνητρο και έναν εκπληκτικό Νεμάνια Νέντοβιτς που έκανε...παπάδες.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-47, 51-59, 83-83 κ.α., 91-99 στην παράταση.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε το ματς της ζωής του με 31 πόντους (6/8 διπ., 2/10 τρ.,  13/13 βολές) 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη. Ακόμα και στην παράταση με 6 πόντους ήταν καθοριστικός. 

Με τη γλώσσα των αριθμών: Αν και ξεκίνησε με 6/11 τρίποντα η Μάλαγα τελείωσε τον αγώνα με αρκετά χειρότερο ποσοστό από τη Φενέρ και σε δίποντα και σε τρίποντα. Ομως τα 21 λάθη των Τούρκων έπαιξαν το δικό τους ρόλο. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ