19.6 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Πρόκληση ο Ντόντσιτς, κίνητρο η αμφισβήτηση»

Η παραδοχή του Θανάση Αντετοκούνμπο ίσως ήταν ότι πιο ειλικρινές ειπώθηκε μετά την ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα της σειράς των play offs της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ ξεκίνησαν με ένα 20-0, έφτασαν στο +35 και τελικά στο 95-67.  Και ο ίδιος βρίσκει κίνητρο παντού όπως καταλαβαίνει κάποιος από μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του...

«Δεν ξέρω τι συνέβη», παραδέχεται χαμογελώντας ο Αντετοκούνμπο, όταν τίθεται το ερώτημα αν το περίμενε και αν τελικά είναι τόσο καλός ο Παναθηναϊκός ή τόσο κακή η Ρεάλ: «Όταν βρίσκεσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο και παίζεις εκεί, δεν τα σκέφτεσαι αυτά. Δεν περιμένεις ποτέ μια τόσο εύκολη νίκη σε μια τέτοια σειρά αγώνων. Το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να μπεις στο παιχνίδι, να παίξεις όσο γίνεται πιο συγκεντρωμένα μπορείς και να πάρεις τη νίκη. Κάτι που έγινε στον πρώτο αυτόν αγώνα. Είναι όμως μια μεγάλη σειρά και ξέρουμε πως απλά κάναμε το 1-0 και τίποτα περισσότερο».

«Πρόκληση ο Ντόντσιτς»

Ο ίδιος είχε πάντως το ρόλο του. Ή αν προτιμάτε την αποστολή του. Και είχε να κάνει και πάλι με την άμυνα. Ανέλαβε το μαρκάρισμα του Λούκα Ντόντσιτς και πραγματικά έκανε τη ζωή του Σλοβένου δύσκολη. Ο Θανάσης έκανε την αρχή, τη σκυτάλη πήραν και οι συμπαίκτες του και ο 19χρονος γκαρντ είχε 10 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 λάθη και καμία ασίστ σε 21’03’’. «Ο Ντόντσιτς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν παγκοσμίως αυτή τη στιγμή», τονίζει ο «πράσινος» φόργουορντ, δείχνοντας τον σεβασμό του προς τον αντίπαλό του: «Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του, παίζει με εκπληκτικής ηρεμία και για μένα ήταν σίγουρα μια πρόκληση να τον σταματήσω. Πάντα όταν βρίσκεται απέναντί σου κάποιος που είναι στα φώτα της δημοσιότητας, η πρόκληση είναι εκεί για να ανταποκριθείς».

Το τι του είπε ο Τσάβι Πασκουάλ για να το μαρκάρισμα του Σλοβένου θα παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό να ξέρετε, καθώς ο Αντετοκούνμπο ακολουθεί τον άγραφο νόμο των ομάδων: Ότι λέγεται εντός των τειχών, παραμένει εντός των τειχών. Άλλωστε υπάρχουν κι άλλα που αναζητούν απαντήσεις. Όπως αυτό το 20-0: «Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο στο επόμενο, ή στα επόμενα παχνίδια. Αυτό που προτιμώ να σκέφτομαι είναι πως μπορούμε και θα ήθελα να παίξουμε το ίδιο καλά την Πέμπτη. Με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος».

«Μόνο ο δεύτερος αγώνας στο μυαλό μας»

Σοβαρεύει, χαμογελάει, γελάει, βγάζει φωτογραφίες με φίλους του Παναθηναϊκού. Γενικά στα αποδυτήρια τα χαμόγελα περισσεύουν. Μόνο που σε 48 ώρες έχει ένα καινούριο παιχνίδι, όπως υπενθυμίζει. Και τα συναισθήματα είναι το πρώτο που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός: «Δεν θέλω πραγματικά να σκέφτομαι τίποτα! Ούτε τον τρίτο αγώνα, ούτε τι έγινε στον πρώτο. Μόνο το δεύτερο παιχνίδι και να πάμε όχι αγώνα με τον αγώνα, αλλά play by play. Φάση – φάση, όπως μας λέει ο προπονητής μας. Εδώ ξανά και συγκεντρωμένοι».

«Ένα ακόμη κίνητρο»

Οι «πράσινοι» προσπαθούν να θυμούνται αυτό το 1-0 στην προσπάθειά τους να πετύχουν το στόχο τους που είναι η παρουσία στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι. Το πιστεύουν, αν και πολλοί ειδικοί είναι αρνητικοί, όπως φάνηκε και από από το δημοψήφισμα της ίδιας της διοργανώτριας: Οι 3/6 παίκτες ψήφισαν Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ μόνο ένας προπονητής ψήφισε Παναθηναϊκό. Πόσο κίνητρο μπορεί να είναι μια τέτοια ψηφοφορία που δείχνει αμφισβήτηση για έναν παίκτη: «Δεν το γνώριζα! Αλλά πιστέψτε με είναι ένα ακόμη κίνητρο για όλους μας. Είναι ένας ακόμη λόγος να θέλουμε ακόμη περισσότερο την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ».

Ο Παναθηναϊκός πάντως έχει ένα ακόμη μεγάλο κίνητρο, σε απόσταση αναπνοής: Τον κόσμο! Σε ελάχιστες ώρες εξαντλήθηκαν 36.000 εισιτήρια των δύο αγώνων, το γήπεδο είχε γεμίσει μία ώρα πριν το τζάμπολ και τα τραγούδια είχαν ήδη αρχίσει και κράτησαν ως το φινάλε. Κέρδιζαν σε ενέργεια ακόμη κι αυτόν τον... μάστερ του θέματος, τον Θανάση Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο! Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο. Να παίζεις σε τόσο κόσμο, να τον έχεις πίσω σου, να σε στηρίζει... Η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε και ο κόσμος πραγματικά μας βοηθάει πολύ. Είναι πολύ σημαντικός! Νιώθεις την ενέργεια».

«Ο Νικόλας συνεχίζει ότι κάνει από την αρχή»

Όπως σημαντικός είναι κι ένας παίκτης: Ο Νικ Καλάθης: «Ο Νικόλας, έτσι τον λέω, Νικόλα, συνεχίζει απλά αυτό που κάνει όλη τη χρονιά. Αν τον ρωτήσετε, αυτό θα σας πει. Απλά συνεχίζει αυτό που κάνει από την αρχή! Θα σας πει «θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να φτάνει στους στόχους της». Τόσο απλό είναι γι’ αυτόν!»

Λίγο πιο εκεί περίμενε υπομονετικά η μητέρα του. Τι να πρωτοδεί κι αυτή; Play offs ΝΒΑ ο ένας γιος, play offs Ευρωλίγκας ο άλλος. Με τους δυο τους να μιλάνε συχνά: «Ναι.... Μιλάμε συνέχεια και λέμε να τα δώσουμε όλα, ο καθένας για την ομάδα του για να πετύχει τους στόχους της». Όσο για την μαμά; Ίσως θα πρέπει να κάνει ένα δυο υπερατλαντικά την εβδομάδα για να τα προλαβαίνει όλα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ