21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω καλύτερος» (vids+pics)

Ολοένα και καλύτερος θέλει να γίνεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αφού ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του είναι η αποτυχία.

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS «60 Minutes» και αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, αποκάλυψε πως πριν από την επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2013 δεν ήξερε καν πού βρίσκεται στο χάρτη το Μιλγουόκι, ενώ μίλησε και για την «τρέλα» που επικρατεί στη χώρα μας για εκείνον.

Ο παρουσιαστής, Στιβ Κροφτ, προλόγισε τον Έλληνα διεθνή λέγοντας μεταξύ άλλων: «Λεμπρόν, Κάρι, Ντουράντ, Ουέστμπρουκ, Χάρντεν. Όμως, υπάρχει ένα όνομα που ίσως δεν έχετε ακούσει, επειδή ίσως χρειάζεται θάρρος και συγκέντρωση για να το προφέρετε. Το επώνυμό του έχει δεκατρία γράμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σύμφωνα. Μιλάω για το Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μπακς. Είναι 23 ετών και τον αποκαλούν “Giannis” ή “Greek Freak. Τον αποκαλούν έτσι επειδή είναι Έλληνας και κάνει πράγματα στα παρκέ που ο κόσμος δεν έχει δει ξανά. Και αν δεν είστε φαν του μπάσκετ, θα πρέπει να θαυμάσετε την αθλητικότητά του και την προσωπική ιστορία του, που είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σε όλα τα αθλήματα».

Διαβάστε, παρακάτω, τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξής του…

-Πόσα βήματα θες για να κατέβεις το γήπεδο;
«Έξι».

-Πόσα από τη γραμμή του φάουλ;
«Από το φάουλ ένα, μόνο ένα. Ίσως ένα. Μπορώ απλά να πηδήξω από τη γραμμή του φάουλ νομίζω».

Ο Τζον Χένσον, συμπαίκτης του στους Μπακς, πρόσθεσε: «Μπορεί να πηδήξει από πάνω σου. Είναι μόλις 23. Είναι μόλις 23!». Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του οργανισμού, Πίτερ Φέιγκιν, συμπληρώνοντας: «Είναι ένας από τους καλύτερους πέντε, δέκα παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Είναι ένα διεθνές ίνδαλμα. Ξεπερνάει τις αγορές. Πάνω από το 50% της ψηφιακής μας κυκλοφορίας προέρχεται εκτός Αμερικής. Ξέρετε, οι παραπάνω θεάσεις στα βίντεό μας έρχονται εκτός Αμερικής. Μάλιστα αυξάνεται αυτός ο αριθμός».

-Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
«Ξέρετε, ήταν δύσκολα. Δεν είχαμε αρκετά χρήματα. Είχαμε, όμως, πολλή ευτυχία. Όταν επιστρέφαμε από μια δύσκολη ημέρα ήμασταν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο, στο ίδιο δωμάτιο. Διασκεδάζαμε. Γελούσαμε. Υπήρχαν κάποιες δύσκολες στιγμές».

-Πιστεύεις ότι αυτό σε έκανε πιο δυνατό;
«Ναι, σίγουρα».

-Τι πωλούσες;
«Πουλούσαμε γυαλιά, ρολόγια. Μετά συνηθίζαμε να πουλάμε CDs, DVDs».

-Πρέπει να είσαι καλός πωλητής.
«Ήμουν ο καλύτερος. Ήμουν πραγματικά καλός σε αυτό».

-Ποιο ήταν το μυστικό σου;
«Δεν τα παρατούσα. Πάντα συνέχιζα να τους κάνω ερωτήσεις. Και ήμουν χαριτωμένος, επίσης. Ήμουν νέος».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος ανέφερε για το μικρότερο αδερφό του: «Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι, παίξαμε με το ίδιο ζευγάρι παπούτσια. Σε ένα παιχνίδι!». Ο «Greak Freak» μίλησε στη συνέχεια για την παρουσία του στη χώρα μας…

-Ήσουν ο καλύτερος της κατηγορίας;
«Όχι, δεν ήμουν. Δεν ήμουν. Υπήρχαν άλλοι παίκτες καλύτεροι από εμένα. Όμως, είχα τις δυνατότητες να γίνω καλύτερος απ’ αυτούς».

-Πώς αισθάνθηκες όταν επιλέχθηκες στο ντραφτ, στο νούμερο 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς;
«Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος. Ο Θανάσης ήρθε και με αγκάλιασε. Αρχίσαμε να κλαίμε. Ξέραμε ότι η ζωή μας είχε μόλις αλλάξει από εκείνη τη στιγμή. Η οικογένειά μας θα έχει ένα καλύτερο μέλλον».

-Πώς το γιόρτασες;
«Δεν κάναμε κάτι. Άλλοι παίκτες πήγαν στα κλαμπ. Εγώ κι ο Θανάσης απλά πήγαμε πίσω στο δωμάτιο ενθουσιασμένοι».

-Ήξερες τίποτα για το Μιλγουόκι;
«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όχι. Τίποτα».

-Ήξερες πού είναι;
«Όχι».

-Δεν ήξερες πόσο μεγάλο είναι το γήπεδο;
«Τίποτα».

-Πόσο καλοί ήταν;
«Δεν ήξερα τους παίκτες. Δεν ήξερα τίποτα για το Μιλγουόκι. Δεν ήξερα τίποτα για τη σεζόν στο ΝΒΑ».

Ο εκπρόσωπός του, Αλέξης Σαράτσης, τόνισε από την πλευρά του: «Δεν είχε ιδέα τι πρόκειται να γίνει. Τον ρώτησα πριν από το ντραφτ “τι χρώμα να είναι το κοστούμι σου;”. Ήταν σαν να μην ήξερε ότι πρέπει να φορέσει κοστούμι».

-Πώς είναι όταν επιστρέφεις στην Ελλάδα;
«Ο κόσμος τρελαίνεται. Είναι πραγματικά απίστευτο, είναι τελείως απίστευτο».

-Είσαι μεγάλη υπόθεση…
«Νομίζουν ότι είμαι μεγάλη υπόθεση. Δεν ξέρω εάν πραγματικά είμαι μεγάλη υπόθεση».

-Θες να έχεις χαμηλό προφίλ;
«Πάντα».

-Πόσο καλός πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις; Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος;
«Ναι. Πρέπει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

-Τι εννοείς;
«Πραγματικά φοβάμαι να αποτύχω. Οπότε, πρέπει να γίνω καλύτερος».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ