30.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Αντετοκούνμπο: “Πίεση ένιωθα όταν δεν είχα να φάω” (vids)

Μετά από δύο χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιστρέφει στην Εθνική ομάδα, πολύ διαφορετικός από την τελευταία φορά που είχε έρθει εδώ. Τώρα πια είναι ο MVP του ΝΒΑ, ο κατά τεκμήριο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ένας σούπερ σταρ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση.

Στη σύντομη κουβέντα του με το basketa.gr, έγινε φανερό πως πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας και του αρέσει πολύ που είναι μέλος της. Ξέρει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά δεν υπόσχεται τίποτα για να μη γεμίσει πίεση τους συμπαίκτες του, όπως λέει μιλώντας ως γνήσιος ηγέτης. Άλλωστε από πίεση ο ίδιος δεν καταλαβαίνει, γιατί φροντίζει να μας υπενθυμίσει πως έχει δώσει και κερδίσει τη μάχη της επιβίωσης, οπότε το μπάσκετ γι' αυτόν είναι απλώς χαρά.

Η κουβέντα ξεκίνησε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να εξαίρει το κλίμα στην ομάδα και να αποθεώνει τον Θανάση Σκουρτόπουλο γι' αυτό:

"Το κλίμα είναι τρομερό. Εδώ και 4-5 μέρες περνάμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε χαρούμενοι, γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι έχει κάνει τρομερή δουλειά ο κόουτς με το κλίμα που έχει δημιουργήσει".

Οι προσδοκίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μεγάλες, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατά χαμηλούς τόνους:

"Πιστεύω ότι αν δώσουμε κι εμείς το 100%, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, που δεν είναι σήμερα εδώ, για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο, θα είμαστε καλά. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε μια διάκριση, να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βγω να υποσχεθώ στα ΜΜΕ ότι θα κερδίσουμε ένα μετάλλιο σίγουρα, γιατί έτσι βάζω πίεση στους συμπαίκτες μου και δεν το θέλω αυτό. Εγώ θέλω οι συμπαίκτες μου να είναι όσο πιο χαλαροί γίνεται ώστε να δώσουν κι αυτοί το 100%. Γιατί αν βγαίνει ο καθένας και λέει ότι θα κερδίσουμε ένα μετάλλιο, βάζει πίεση στην ομάδα, στον προπονητή. Και δεν είμαι εδώ για να κάνω αυτό το πράγμα. Θα δώσουμε το 100%, όπως κάνουμε κάθε χρονιά, και μακάρι να γυρίσουμε με ένα μετάλλιο".

Ποιο ρόλο θα έχει ο Γιάννης στην ομάδα;

"Τα πάντα. Απ' όλα. Ριμπάουντ, τάπες, άμυνες, επίθεση. Δεν υπάρχει θέση. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα γι' αυτή την ομάδα. Έχουμε 11 καταπληκτικούς παίκτες, που έχουν κάνει καταπληκτικές χρονιές. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ".

Στην Κίνα θα πάει ως MVP του ΝΒΑ και όλος ο πλανήτης θα περιμένει από αυτόν να αποδείξει τον τίτλο του. Η πίεση λογικά θα είναι μεγάλη, όχι όμως για τον Γιάννη. 

"Δεν μου δημιουργεί βάρος. Δεν υπάρχει καμία πίεση. Πίεση είχα όταν ήμουν μικρός και δεν είχα φάω, όταν δεν ήξερα πότε θα έρθει το επόμενο γεύμα. Το να παίζω μπάσκετ με τους συμπαίκτες μου, με τους κολλητούς μου, τα αδέρφια μου και να εκπροσωπώ τη χώρα μου δεν δημιουργεί καμία πίεση. Προσπαθώ να είμαι χαρούμενος".

Οι κανονισμοί της FIBA είναι σε κάποια σημεία διαφορετικοί από αυτούς του ΝΒΑ και θα περίμενε κανείς να υπάρξει δυσκολία στην προσαρμογή. Ο Γιάννης απαντά.

"Μπάσκετ είναι παντού. Σίγουρα κάποιοι κανονισμοί είναι διαφορετικοί, όπως η άμυνα μέσα στη ρακέτα, αλλά θα βρούμε τρόπο. Έχω άλλους τέσσερις στο γήπεδο, που είναι παίκτες επιπέδου. Ο Σλούκας, ο Καλάθης, ο Μπουρούσης, ο Πρίντεζης ή οποιοσδήποτε άλλος θα είναι στο παρκέ. Μπορούν να βάλουν κι αυτοί σουτ, μπορώ να βάλω κι εγώ σουτ. Θα βρούμε τρόπο. Έτσι όπως θα παίξουμε και με τα συστήματα που θα έχουμε, θα είμαστε καλοί, θα είμαστε δυνατοί".

Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης η Εθνική μας πιθανότατα θα βρει μπροστά της τους Αμερικανούς. Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει να ανυπομονεί.

"Με τους Αμερικανούς θα δώσουμε το 100%. Έχουν απουσίες, αλλά το ρόστερ τους παραμένει δυνατό. Στην Κίνα οι κανονισμοί είναι της FIBA, είναι το δικό μας παιχνίδι και μακάρι να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε. Μακάρι..." 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ