19.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: “Νόμιζα πως θα μείνω ένα χρόνο εκτός” (vid)

Πριν καλά καλά βολευτεί πίσω από τα μικρόφωνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για την παρουσία του στην Μedia Day ενόψει του δεύτερου τελικού του ΝΒΑ. Οι Μπακς του ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα και ετοιμάζονται για τη δεύτερη μάχη με τους Σανς. Και αυτό δεν τον πειράζει. Άλλο τον ενοχλεί και το δήλωσε: "Πόσο χάρηκα που δεν χρειάστηκε να το κάνω αυτό πριν από το πρώτο παιχνίδι!"

Στη συνέχεια ο Αντετοκούνμπο φρόντισε να... χρυσώσει το χάπι για τους εκπροσώπους του Τύπου πάντως λέγοντας "παιδιά δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθετε στο ξενοδοχείο και να μιλάμε με τις ώρες, αλλά όλο αυτό με τις κάμερες, δεν μπορώ να πω ότι είναι το αγαπημένο μου κομμάτι".

Η παρουσία του στον πρώτο τελικό πιστοποιήθηκε λίγο πριν το τζάμπολ και αναμένεται να αγωνιστεί και τα ξημερώματα αύριο, στον δεύτερο. "Όταν χτύπησα πίστεψα πως θα χρειαστεί να μείνω εκτός για κανέναν χρόνο. Τελικά έχασα δύο παιχνίδια... Και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό". Ξεκαθάρισε πως δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις, αλλά και πως δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και το αν θα ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα.

Ο Γιάννης ρωτήθηκε για το αν νιώθει πίεση όταν μετράνε οι αντίπαλοι αντίστροφα τα 10'' την ώρα που πηγαίνει για τις ελεύθερες βολές: "Την πρώτη φορά που θα πάω στη γραμμή σκέφτομαι "άντε πάλι". Την 5η, 6η φορά έχω σταματήσει να το σκέφτομαι. Δεν το ακούω καν. Δεν αισθάνομαι πίεση". Και πρόσθεσε πως δεν αισθάνθηκε αγχωμένος ούτε για το γόνατό του, ελπίζοντας πως θα νιώσει ακόμη πιο άνετα στον δεύτερο αγώνα της σειράς, πως θα αισθανθεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα "πατήσει" καλύτερα".
Όταν ρωτήθηκε για το ρόλο το Βιν Μπέικερ, βοηθός στο τεχνικό επιτελείο και τι σημαίνει για τον ίδιο απάντησε: "Σημαίνει πολλά για μένα! Είναι φίλος, περνάμε πολύ χρόνο μαζί και είχε έρθει και στην Ελλάδα. Μου μαθαίνει τα κόλπα του. Αλλά πάνω από όλα είναι υπέροχος άνθρωπος".
Ο Greek Freak αναφέρθηκε και τι σημαίνει για τον ίδιο να κατακτήσει έναν τίτλο με την ομάδα με την οποία ήταν στο ΝΒΑ από την αρχή: "Είναι ένας στόχος το πρωτάθλημα με τους Μπακς. Παίκτες αλλάζουν ομάδες και κατακτούν πρωταθλήματα, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν. Πιστεύω πως αν το καταφέρεις με την ομάδα που ξεκίνησες σημαίνει περισσότερα. Είναι όνειρο και στόχος. Όλοι οι παίκτες θέλουν τον τίτλο, αλλά το να τον κατακτήσεις με την ομάδα που σε επέλεξε στο draft, την πόλη, τον οργανισμό που σε στήριξε και σε βοήθησε από την αρχή, σημαίνει πολλά".
Ζήτησε από τους Έλληνες να "συνεχίσουν να μας στηρίζουν" και τόνισε για τους Σανς: "Είναι μια ομάδα με παίκτες που μπορούν να πάνε στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να τους δυσκολέψεις όσο μπορείς. Ίσως να τους πιέσεις σε όλο το γήπεδο ώστε να είναι κουρασμένοι όταν φτάσουν να περάσουν το κέντρο. Ίσως με αλλαγές στην άμυνα σε όλες τις θέσεις, ίσως χτίζοντας ένα "τείχος". Είναι δύσκολη ομάδα, αλλά θα τη βρούμε τη λύση".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ