19.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Θα βρούμε τη λύση» (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται ήδη πίσω με δύο ήττες στους τελικούς των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χάνει την αισιοδοξία του.

Οι Φοίνιξ Σανς έκαναν το 2-0 στην «Phoenix Suns Arena» και πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Ουισκόνσιν και το «Fiserv Forum», για τα επόμενα δύο ματς. Ο «Greek Freak» επανέλαβε πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πως θα βρουν τη λύση, ώστε να μπορέσουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για την κατάστασή του, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του στο γόνατο: «Όπως έχω ξαναπεί, όταν είμαι στο παρκέ δεν τεστάρω πλέον κάτι, είμαι έξω για να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ. Νομίζω πως όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το γόνατό σου ή το δάκτυλό σου ή οποιοδήποτε πρόβλημα ίσως έχεις, απλώς δημιουργείς δικαιολογίες στο μυαλό σου. Είσαι στο παρκέ, απλώς παίξε το παιχνίδι. Κάνε ό,τι μπορείς. Άφησέ τα όλα στο παρκέ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, απλώς άφησέ τα όλα στο παρκέ».

Για την επιθετικότητα των Μιλγουόκι Μπακς μόνο κατά διαστήματα: «Πρέπει να μείνουμε επιθετικοί, τώρα που πάμε στο Μιλγουόκι. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτήν τη θέση, ξέρουμε τι ισχύει. Πρέπει απλώς να είμαστε επιθετικοί, να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το ότι παίζουμε μαζί, να απολαμβάνουμε το μπάσκετ. Ελπίζω οι καλές συνήθειες που χτίσαμε μέσα στην σεζόν να αναλάβουν δράση και να βάλουμε τον εαυτό μας σε θέση να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε, όμως, πλέον σε τι θέση είμαστε».

Για την κράμπα που αισθάνθηκε στην τέταρτη περίοδο κι αν σχετίζεται με τον τραυματισμό του στο γόνατο: «Ήταν απλώς μια κράμπα. Δεν νομίζω να έχει σχέση με το γόνατό μου. Ήταν απλώς μια κράμπα κι έπρεπε να πιω νερό».

https://www.youtube.com/watch?v=nIY3tMImjoE

Για τον Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος έμεινε στα χαμηλά στους πρώτους δύο τελικούς, και τι μπορεί να κάνει ο ίδιος ως ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς: «Απλώς πρέπει να συνεχίσω να του μιλάω και να του λέω να είναι επιθετικός. Ό,τι και να γίνει, πρέπει να είναι επιθετικός, δεν γίνεται να επηρεάζεται. Είναι δύσκολο, βέβαια, να μην επηρεάζεται κάποιος. Είναι οι τελικοί του ΝΒΑ, 20.000 κόσμος σε γιουχάρει, είναι δύσκολο. Στο τέλος της ημέρας, όμως, αυτό δεν αφορά εμένα ή εκείνον ή τον Κρις Μίντλετον ή τον προπονητή. Αφορά στους πάντες. Εάν σε έναν αγώνα έχεις 3/12 σουτ ή κάτι τέτοιο, εάν μπορείς να πάρεις ένα ριμπάουντ, να κάνεις ένα κλέψιμο ή κάτι για να βοηθήσεις την ομάδα σου να νικήσει, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Νομίζω ότι το καταλαβαίνει αυτό ο Χόλιντεϊ. Ξέρω ότι θα είναι εκεί όταν τον χρειαστούμε. Δεν ανησυχώ. Είναι σπουδαίος παίκτης. Έχει παίξει καλά ολόκληρη τη σεζόν και θα συνεχίσει να παίζει καλά για την ομάδα μας».

Για τα όσα είπε στους συμπαίκτες του σε τάιμ άουτ, σε έντονο ύφος, κι αν θεωρεί πως έχει πλέον ωριμάσει ως παίκτης και ως άνθρωπος: «Είμαι ο ίδιος άνθρωπος, απλώς λίγο μεγαλύτερος και πιο ώριμος. Ξέρω τι θέλω. Θέλω να νικήσω και θέλω να απολαύσω το παιχνίδι όσο περισσότερο μπορώ. Σε αυτήν την φάση που βρισκόμαστε καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση από όλο τον κόσμο, τα ΜΜΕ, τους οπαδούς. Αλλά αυτό δεν αφορά τον καθένα μας ατομικά. Αφορά σε ολόκληρη την ομάδα, όλοι δούλεψαν για να βρεθούμε εδώ. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τον εαυτό μας και πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να απολαύσουμε το παιχνίδι στο μέγιστο. Δεν έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο από το 1974 ως ομάδα. Κάναμε μια σπουδαία πορεία και πρέπει να απολαύσουμε αυτό το κομμάτι. Είναι δύσκολο να απολαύσεις το παιχνίδι όταν χάνεις, αλλά θα βρούμε τη λύση. Θα τη βρούμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε. Θα βρούμε τρόπους να βάλουμε τον εαυτό μας σε θέση να νικήσουμε. Δεν έχω αλλάξει, πάντως, απλώς έχω μεγαλώσει».

https://www.youtube.com/watch?v=V8myXDEjHbs

Για το γεγονός πως οι επόμενοι δύο τελικοί θα γίνουν στο Μιλγουόκι: «Είναι πάντα καλό να παίζεις στην έδρα σου μπροστά στους φιλάθλους σου, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αυτό τώρα. Προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο τι μπορούμε να κάνουμε για να μπούμε σε θέση να νικήσουμε. Αυτό πρέπει να κάνω τόσο εγώ όσο και η ομάδα. Πρέπει να δούμε το βίντεο του αγώνα. Κάναμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, ώστε να μπούμε σε θέση να πάρουμε αυτήν τη σειρά. Θα βρούμε τη λύση».

Για το γεγονός πως πέτυχε τους 20 από τους 42 πόντους του στην τρίτη περίοδο: «Προσωπικά πιστεύω ότι για να νικήσουμε τη σειρά πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά. Υπάρχει ταλέντο και στις δύο ομάδες, οπότε είναι πνευματικό το θέμα. Θα έχουμε συνεχή πίεση. Εγώ θέλω να ασκήσω πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Προφανώς, κουράζονται και αυτοί και εμείς. Ο Κρις Μίντλετον κουράζεται, εγώ κουράζομαι, αλλά πρέπει να είμαστε συνέχεια επιθετικοί ως ομάδα. Να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση, να πιέζουμε τους Φοίνιξ Σανς. Αυτό, λοιπόν, προσπαθούσα να κάνω κι εγώ. Ελπίζω στο τρίτο παιχνίδι να κάνουμε περισσότερα ως ομάδα. Εγώ απλώς θα προσπαθώ να είμαι επιθετικός».

https://www.youtube.com/watch?v=7VIb9kxkbfk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ