26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: “Είναι περισσότερο πνευματικό το θέμα” (vid)

Έκλεψε την παράσταση, έδειξε γιατί από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή και στη συνέχεια μίλησε για τη νέα μεγάλη παράσταση που έδωσε στο παρκέ το Fiserv Forum. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε ιδιαίτερα στην πνευματική προετοιμασία για τέτοιου είδους αγώνες, μιλώντας λίγο μετά την πρώτη του νίκη σε σειρά τελικών στην καριέρα του.

"Ξέραμε τι είδους παιχνίδι θα γινόταν", τόνισε μετά τη νίκη με 120-100 επιί των Σανς και τη σειρά να βρίσκεται στο 2-1 για την ομάδα του Φίνιξ: "Είπαμε πως θα έρθουμε εδώ, στο δικό μας γήπεδο, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται".

Σε αντίθεση με τον δεύτερο τελικό, βρήκε τον τρόπο να "βάλει" στο παιχνίδι και τους συμπαίκτες του: "Πάντα προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Να παίξω επιθετικά, να έχω υπομονή. Ήξερα πως πρέπει να μπουν στο παιχνίδι ο Τζρου, ο Κρις...  Ξέρω πως μπορώ να σπάσω μία άμυνα αν είμαι έτοιμος. Πνευματικά ήμουν έτοιμος να μείνω. Προσπάθησα να είμαι επιθετικός, να είμαι συγκεντρωμένος και από εκεί και πέρα να πάω για το κατάλληλο play ή την κατάλληλη πάσα".

Σε ερώτηση για τα καλύτερα ποσοστά που είχε στις ελεύθερες βολές τόνισε: "Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Συγκεντρώθηκα στον εαυτό μου, την τεχνική μου, το σώμα μου. Και όσο περισσότερες βολές βρίσκουν το στόχο, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κερδίζεις. Οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε μ0υ ζητάνε να είμαι επιθετικός, να πηγαίνω στη γραμμή, πιστεύουν σε μένα και προσπαθώ να τους δικαιώσω".

Οι Μπακς είχαν βρεθεί στην ίδια θέση στους ημιτελικούς της Ανατολής, όταν οι Νετς είχαν ξεκινήσει με ένα 2-0. Τα "ελάφια" ισοφάρισαν σε 2-2 για να πάρουν στη συνέχεια και τη σειρά. "Ξέρουμε τι είδους παιχνίδι θα είναι. Για να έχουμε μία πιθανότητα να επιστρέψουμε στη σειρά και να την κερδίσουμε, να στεφθούμε πρωταθλητές, πρέπει να τα καταφέρουμε , παίξουμε μαζί, να το πιστέψουμε.Πρέπει να παραμείνουμε επιθετικοί. Είναι πνευματικό."

 

Λίγο αργότερα μίλησε και στη συνέντευξη Τύπου. Εκεί όπου ενημερώθηκε για τις τέσσερις συνεχόμενες σαραντάρες του Μάικλ Τζόρνταν απέναντι στους Σανς: «Δεν είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν. Τέσσερα σερί ματς με 40+ πόντους... Όχι, δεν είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν. Το μόνο που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε τη δουλειά μας και να νικήσουμε και στο επόμενο παιχνίδι".

 

O Aντετοκούνμπο θεωρεί πως οι δικοί τους Μπακς βελτιώνονται σταθερά από παιχνίδι σε παιχνίδι σε αυτή τη σειρά των τελικών και πρόσθεσε πως αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν και στη συνέχεια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ