14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντεμπάγιο: Από το Τόκιο στο Λας Βέγκας με λάμψη… χρυσού (vids)

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην πρώτη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ των Μαϊάμι Χιτ είχε «κοπεί» από την αποστολή της «αστερόεσσας» που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019 κι είχε σκεφθεί ακόμα και να ενσωματωθεί στην Εθνική Νιγηρίας, χώρα καταγωγής του πατέρα του. Εν τέλει παρέμεινε πιστός στην πατρίδα του και δικαιώθηκε, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Η χαρά του, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, είναι τόσο μεγάλη που το έχει πλέον συνέχεια μαζί του.

https://www.youtube.com/watch?v=L00V_Md-WXQ

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μπαμ Αντεμπάγιο πήγε να παρακολουθήσει το σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας με το χρυσό μετάλλιο ανά χείρας, με τον ίδιο να δηλώνει σχετικά: «Αυτός ήταν ο στόχος μου. Σε πολλά παιδιά δεν τους δίνεται καν αυτή η ευκαιρία. Πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκπροσώπησα τη χώρα μου και την πόλη μου», εννοώντας το Μαϊάμι, στο οποίο βρίσκεται από το 2017, ενώ έχει γεννηθεί στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.

https://www.youtube.com/watch?v=rJ1S3bK9DM0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ