19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Ανταλλαγή Ντέιβις: Ένα ρίσκο θανάτου… (vids)

Κάθε ομάδα θα ήθελε τον Άντονι Ντέιβις στις τάξεις της, με τους Σέλτικς να είναι «ερωτευμένοι» με τον σέντερ των Πέλικανς, αλλά πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση, οφείλουν να σκεφτούν πως βάζουν στο λαιμό τους ένα «δίκοπο μαχαίρι».

«Οι Μπόστον Σέλτικς παραμένουν τρελά ενδιαφερόμενοι για τον Άντονι Ντέιβις», ανέφερε ο δημοσιογράφος Άντριαν Βοϊναρόφσκι, μετά από συνέντευξη που είχε με τον ίδιο τον παίκτη. Το ρεπορτάζ αυτό, δεν άργησε να «φουντώσει» ξανά την  «φωτιά» που είχε ανάψει το περασμένο καλοκαίρι, όταν μάταια ο Τζένεραλ Μάνατζερ των δευτεραθλητών Ανατολής, Ντάνι Έιντζ, έψαχνε έναν τρόπο να ταράξει για ακόμη μία φορά τα «λιμνάζοντα ύδατα» στο ΝΒΑ, φέρνοντας τον 24χρονο σέντερ μετά την απόκτηση του Γκόρντον Χέϊγουορντ στη free agency.

Και λέμε «μάταια», γιατί οι «θυσίες» που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ είναι πολλές, ενώ οι «Κέλτες» έκαναν πίσω, γιατί ήδη είχαν κάνει την υπέρβαση με τον Χέϊγουορντ. Ο τελευταίος, βέβαια, τραυματίστηκε σοβαρά στο πρώτο παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ανατολής, Κλίβελαντ Καβαλίερς, και ο Μπραντ Στίβενς έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, βλέποντας πως ο πρώην «μορμόνος» θα είναι διαθέσιμος μάλλον... από του χρόνου. Ο Ντέιβις, όμως, δε σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρει τη Βοστόνη και ο ίδιος παρότι ξεκαθάρισε στον Βοϊναρόφσκι πως θέλει να παραμείνει στην Νέα Ορλεάνη, ανέφερε παράλληλα πως «το μόνο που μου έχει απομείνει, είναι να κερδίζω».

Και έχει δίκιο, αφού στα πρώτα 5.5 χρόνια της καριέρας του, έχει βρεθεί με τους Πέλικανς μόλις μία φορά στα playoffs, αποκλειόμενος στον πρώτο γύρο με «σκούπα» από τους Ουόριορς. Και εν ολίγοις, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ομάδα του: ότι, δηλαδή, αν δεν αρχίσει η ομάδα του να είναι μεταξύ των πιο ισχυρών στη Δύση, ακόμη και μετά την προσθήκη του ΝτεΜάρκους Κάζινς στο πλευρό του, τότε δε θα ήταν κλειστός στο να μετακινηθεί σε άλλη πόλη, στην περίπτωση που οι «Πελεκάνοι» ικανοποιούνταν από κάποια πρόταση.

Μπορεί να είμαστε πολύ μακριά από αυτό το ενδεχόμενο, αλλά η «καψούρα» των Σέλτικς είναι δεδομένη. Τι πρέπει να δώσουν, όμως, ώστε να τον φέρουν στη Μασαχουσέτη και να δημιουργήσουν μία υπερομάδα, δίπλα στους Ίρβινγκ και Χέϊγουορντ; 

Ναι, τον Αλ Χόρφορντ επίτηδες τον αφήσαμε εκτός, καθώς για να έρθει ο Ντέιβις, πρέπει υποχρεωτικά να αποχωρήσει ένας παίκτης με maximum συμβόλαιο. Πιο πιθανός προς «θυσία» είναι ο πολύπειρος σέντερ, αλλά δε θα είναι ο μόνος. Προκειμένου να καλυφθεί αυτό το συμβόλαιο, θα χρειαστεί να δοθούν και παίκτες που δείχνουν προς το παρόν να σημαίνουν πολλά για το μέλλον του συλλόγου, όπως ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν, μαζί με μερικά καλά picks επόμενων σεζόν.

Αν σκεφτούμε πως ο Ντέιβις είναι, επίσης, ένας παίκτης επιρρεπής σε τραυματισμούς, εύκολα ερχόμαστε στο συμπέρασμα, ότι οι Σέλτικς προβαίνουν σε ένα μεγάλο ρίσκο, εφόσον προχωρήσουν σε κίνηση απόκτησης του Ντέιβις, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο ενός πενταετούς συμβολαίου, ύψους 127 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Την ίδια ώρα, βέβαια, αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική που απασχολεί τους «τριφυλλοφόρους». Παίκτες, όπως ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν και ο Τζαλίλ Οκαφόρ τους ενδιαφέρουν επίσης, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις αθλητών, για τους οποίους θα απαιτούνταν λιγότερα ανταλλάγματα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ταλαντούχους ψηλούς του draft του 2018, σαν το ΝτιΆντρε Έιτον, τον Μάρβιν Μπάγκλεϊ, τον Μάικλ Πόρτερ και τον Μοχάμεντ Μπάμπα, των οποίων ακολούθως σας παραθέτουμε μερικά βίντεο, ώστε να διαπιστώσετε τις ικανότητές τους.

Αν, λοιπόν, αποφασίσουν να συνεχίσουν αυτή την ιστορία με τον Ντέιβις, γνωρίζουν πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: η κίνηση αυτή θα είναι είτε η «απογείωσή» τους και η ανάδειξή τους σε μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, είτε ένα σημαντικό πισωγύρισμα στην εξαιρετικά προσεγμένη έως τώρα καμπάνια τους, για να ξαναγίνουν τα αφεντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το θέμα είναι - και το «μπαλάκι» για την απάντηση περνά τόσο σε αυτούς όσο και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο σύλλογο - αν όντως αξίζει τελικά αυτό το ρίσκο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ