23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αντί για τελικός… για τις θέσεις 5-8 το Σερβία – ΗΠΑ

Τα δύο μεγάλα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας... προσγειώθηκαν απότομα στα προημιτελικά...

Οι ΗΠΑ και η Σερβία θεωρούνταν από τους περισσότερους τα ακλόνητα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Μετά την κλήρωση μάλιστα οι δύο ομάδες εφόσον προχωρούσαν μόνο με νίκες θα έδιναν ραντεβού στον τελικό του Πεκίνου.

Στο παρκέ όμως όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι Αμερικανοί αρχικά... τρόμαξαν από την Τουρκία αλλά πήραν τη νίκη με μπόλικη δόση τύχης. Την ίδια ώρα οι Σέρβοι ήταν καταιγιστικοί στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια τους, αλλά η Ισπανία τους έδωσε ένα καλό μάθημα στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των «16».

Κόντρα στην Αργεντινή, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχαν πιστέψει ότι θα είχαν εύκολο έργο αλλά το πλήρωσαν, με την «αλμπισελέστε» να τους νικάει πεντακάθαρα με 97-87 και να τους αναγκάζει να δώσουν αγώνες κατάταξης -κι απογοήτευσης-.

Κι εκεί θα συναντηθούν τελικά μ' έναν αντίπαλο που δεν περίμεναν. Η Γαλλία λοιπόν έκανε το «μπαμ», δεν φοβήθηκε τους ΝΒΑερς -άλλωστε έχει κι εκείνη αρκετούς στη σύνθεσή της- και πήρε τη νίκη με 89-79, αφήνοντας το σύνολο του Γκρεγκ Πόποβιτς εκτός συνέχειας.

Πλέον στην πόλη των μεγάλων εκπλήξεων, στην Ντονγκουάν, την Πέμπτη (12/9, 14.00), η Σερβία και οι ΗΠΑ δεν θα παίξουν στον τελικό όπως περίμεναν πολλοί, αλλά σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Το μεγάλο ραντεβού λοιπόν δόθηκε, αλλά με διαφορετικές -από τις αναμενόμενες- συνθήκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ