22.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Αντί για πρόεδρος της ACB, κρατούμενος!

Εκλογές έχει η ACB και λίγο πριν την τελική ευθεία οι υποψήφιοι μειώθηκαν από τρεις σε δύο. Ο λόγος; Ο Χουάν Φρανθίσκο Γκαρθία, πρώην πρόεδρος της Εστουδιάντες, συνελήφθη σε μια επιχείρηση της αστυνομίας, στην οποία κρατούμενος βρέθηκε και ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της κοινότητας της Βαλένθια, Εδουάρδο Θαπλάνα.

Ο Γκαρθία ήταν επικεφαλής προσωπικού του Θαπλάνα, ο οποίος ερευνάται για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, όπως αναφέρει η "El Pais". Παράλληλα όμως, ήταν και ένας από τους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ACB, μαζί με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Χαβιέ Ιμπρόδα και τον παλαίμαχο παίκτη Μιγέλ Χουανέ. Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος, χρειάζεται τις 14 από τις 18 ψήφους του συμβουλίου. Και γι’ αυτό συνήθως χρειάζονται πολλές, συνεχόμενες ψηφοφορίες.

Η είδηση της σύλληψης του Γκαρθία έγινε γνωστή στην προγραμματισμένη σύσκεψη που είχε σήμερα το πρωί το συμβούλιο της ACB στη Βαρκελώνη και προκάλεσε έκπληξη σε όλους. Η απόφαση όμως να μην είναι πλέον στους υποψηφίους δεν χρειάστηκε δεύτερη ψηφοφορία από τα μέλη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ