21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αντί για Κρήτη, πάει Άρη!

Όλα δείχνουν ότι ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα φύγει από τον Παναθηναϊκό και θα πάει να παίξει στον Άρη αντί για το Ρέθυμνο, όπου θα πήγαινε για να "ακυρώσει" τη μεταγραφή του Χριστόφορου Στεφανίδη, τον οποίον ήθελε ο Απόλλων Πατρών! Ακούγεται λίγο σουρεαλιστικό όλο αυτό, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μεταγραφικό έργο, το οποίο παίχτηκε τις τελευταίες μέρες με πρωταγωνιστές δύο παίκτες και τρεις ομάδες. Και αναμένουμε το φινάλε του, που μάλλον δεν θα έχει άλλη ανατροπή. Ο Μποχωρίδης λογικά θα επιστρέψει εκεί απ' όπου ξεκίνησε, στον Άρη. Τι συνέβη όμως τις προηγούμενες μέρες;

Σύμφωνα με πληροφορίες του basketa.gr, όλα άρχισαν από την επιθυμία του Λευτέρη Μποχωρίδη να φύγει από τον Παναθηναϊκό για να πάει κάπου να παίξει, καθώς είχε καταλάβει πλέον πως ο προπονητής δεν τον περιελάμβανε στα πλάνα του. Συζήτησε με τον Τσάβι Πασκουάλ, αυτός έδωσε την έγκρισή του να φύγει και ο διεθνής γκαρντ άρχισε να ψάχνει ομάδα. Τότε εμφανίστηκε ο Άρης, ο οποίος ήθελε πώς και πώς να τον ανεβάσει ξανά στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι δικό του παιδί. Από τον Άρη ξεκίνησε την καριέρα του. Άρχισαν οι επαφές με τον Παναθηναϊκό για τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η μετακίνηση κι εκεί που όλα έδειχναν πως η συμφωνία βρισκόταν προ των πυλών, οι συζητήσεις αίφνης "πάγωσαν".

Είναι άγνωστο γιατί, πάντως τα δύο βασικά θέματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αφενός αν ο Άρης θα αποκτούσε τον παίκτη ως ελεύθερο ή ως δανεικό και αφετέρου με ποια αναλογία οι δύο ομάδες θα κάλυπταν το συμβόλαιό του σε περίπτωση που ο Μποχωρίδης ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη ως δανεικός. 

Το "πάγωμα" των συζητήσεων είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Απόλλων Πατρών, ο οποίος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάριου Ματαλών (θα μείνει για 2-3 μήνες εκτός δράσης) ήθελε να πάρει έναν πόιντ γκαρντ για να τον αντικαταστήσει. Επειδή με βάση τον κανονισμό οι ομάδες της Α2 δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου παρά μόνο αν πρόκειται για ελεύθερο παίκτη που δεν έχει παίξει πουθενά αλλού την τρέχουσα σεζόν, η μόνη περίπτωση που θα μπορούσαν να κυνηγήσουν οι Αχαιοί ήταν αυτή του Χριστόφορου Στεφανίδη. Μόνο που το Ρέθυμνο τούς πρόλαβε και προσφέροντας ως δέλεαρ την παρουσία τους στην Α1, έπεισε τον Στεφανίδη να κατέβει στην Κρήτη και μάλιστα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του.

Όμως ο Απόλλων δεν τα παράτησε και εκμεταλλευόμενος την καλή σχέση που έχει αναπτύξει με τον Παναθηναϊκό (το καλοκαίρι πήρε από τους "πράσινους" τον Γόντικα), του πρότεινε να διερευνήσει την πιθανότητα να στείλει τον Μποχωρίδη στο Ρέθυμνο και να ακυρωθεί ουσιαστικά η μεταγραφή του Στεφανίδη, ο οποίος μετά θα μπορούσε να πάει στην Πάτρα. Κάτι για το οποίο το basketa.gr είχε κάνει έναν υπαινιγμό χθες. Οι "πράσινοι" έκαναν πράγματι κάποιες επαφές με το Ρέθυμνο με τη μεσολάβηση και του ατζέντη του Μποχωρίδη για να παραχωρηθεί ο παίκτης ως δανεικός στην ομάδα της Κρήτης, μάλλον όμως άκρη δεν βρέθηκε. Φαίνεται πως για το Ρέθυμνο είναι δύσκολο να καλύψει ακόμα και το μισό συμβόλαιο του διεθνούς γκαρντ για φέτος, άλλωστε δεν "καιγόταν" κιόλας, αφού είχε ήδη πάρει τον Στεφανίδη. 

Έτσι άνοιξε ξανά ο δρόμος του Μποχωρίδη προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς στο μεταξύ ο Άρης επανέκαμψε και ενέτεινε τις πιέσεις του. Προφανώς η επικείμενη είσοδος των Τούρκων χορηγών στην ΚΑΕ προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική άνεση και οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό άρχισαν ξανά και, όπως διαρρέει από την πλευρά του Άρη, βρίσκονται πλέον σε πολύ καλό δρόμο. Πολύ σύντομα, μάλιστα, αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις.

Πάντως, μέχρι να ανακοινωθεί η απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη από τον Άρη, καλό θα ήταν να κρατήσουμε μια μικρή επιφύλαξη για το φινάλε αυτής της περίεργης ιστορίας. Πολύ περισσότερο αν ο Στεφανίδης δεν παίξει στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Ρεθύμνου με τον Φάρο στη Λάρισα, όπως φημολογείται...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ