21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντίπαλοι του Χατζηβρέττα… (pics+vid)

Για την 4η αγωνιστική στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής συναντώνται, μεταξύ άλλων, ΔΕΚΑ και Ναύαρχος Βότσης, εκ Καλαμαριάς, σήμερα το μεσημέρι (15.00), στα μέρη του παλαίμαχου διεθνούς, Νίκου Χατζηβρέττα, στον Εύοσμο. Αντίστροφα, το ματς του β' γύρου θα παιχτεί στην Μίκρα.

Εκ πρώτης ίσως, το τοπικό, γειτονικό σαλονικιώτικο ντέρμπι, δεν προδιαθέτει για μία μεγάλη μεταξύ τους ιστορία. Κάθε άλλο. Ωστόσο, υπάρχει έντονο παρελθόν, κοινή σύνδεση των πρωταγωνιστών...

Ο ιθύνων νους του όλου κόνσεπτ της ΔΕΚΑ, με προφανή στόχο την εξέλιξη των ακαδημιών, ο εμβληματικός Χατζηβρέττας, υπήρξε φυσικά, για χρόνια αντίπαλος στα παρκέ με τους έμπειρους παίκτες, που ανήκουν στο ρόστερ ων φιλοξενουμένων. Τις παλιοσειρές. Δηλαδή τον Γιώργο Αποστολίδη, τον Μιχάλη Γιαννακίδη και τον Γιάννη Δεμερτζή. Συμπαίκτες, ίσως... παραλίγο.

Οι δύο φωτογραφίες εντός του κειμένου, απεικονίζουν μονομαχίες Χατζηβρέττα με Αποστολίδη/Γιαννακίδη (με Παναθηναϊκό και Αρη ο 44χρονος σήμερα τεχνικός), η βασική είναι ένα άτυπο face to face με τον Δεμερτζή και στο βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα από παλιότερο, αλήστου μνήμης, ματς: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Οταν κοντραρίστηκαν Χατζηβρέττας/Δεμερτζής.

Στα κοινά σημεία όλων, το γεγονός, πως έστω και σε διαφορετικές ενδεχομένως, περιόδους, φόρεσαν και φανέλες κοινής απόχρωσης (κυριότερα, του Ηρακλή). Τα ρετρό πάντα, κάτι έχουν να μας υπενθυμίσουν μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων και οι εικόνες από το παρελθόν έρχονται στο παρόν ως οδηγός για το μέλλον μιας ατέρμονης μπασκετικής σειράς..

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ