18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αντίπαλοι και συμπαίκτες (pic)

Στο τέλος κάθε αγώνα και πολύ περισσότερο ενός τελικού τα "κλικ", αυτές οι στιγμές που μένουν μέχρι να ανοιγοκλείσει το διάφραγμα του φακού μπορούν να δώσουν εικόνες που θα σε συνοδεύουν για πάντα ή που κρύβουν τη δική τους ιστορία. Το φινάλε του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πολύ περισσότερο με τον τρόπο που έληξε, παραμένοντας συναρπαστικός ως το φινάλε με την Κροατία να νικά την Ισπανία και να κατακτά το τρόπαιο για έναν πόντο (71-70),χάρη στον Ρόκο Πρκάτσιν!

Το"κλικ" της ιστορίας αφορά έναν συμπαίκτη του και έναν αντίπαλο: Τον Μπόρις Τίσμα και τον Ουσμάν Γκαρουμπά. Και οι δύο μέλη της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά. Στο τέλος του αγώνα ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον Τίσμα να προσπαθεί να παρηγορήσει τον Γκαρουμπά που ξεσπά σε δάκρυα. Οι περισσότεροι στάθηκαν στον νικητή που παρηγορεί τον ηττημένο. Οι περισσότεροι δεν στάθηκαν στο γεγονός ότι οι δυο τους είναι συμπαίκτες και γνωρίζονται πολύ καλά.

Τίσμα και Γκαρουμπά ανήκουν και οι δύο στη Ρεάλ Μαδρίτης και αγωνίζονται μαζί στις ακαδημίες της "βασίλισσας". Άφησαν και οι δυο τα σπίτια τους (για τον Γκαρουμπά που έμενε λίγο έξω από την Μαδρίτη, ε, ήταν πιο εύκολο) για να μπουν στο πρόγραμμα της Ρεάλ, το οποίο, όπως φαίνεται θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με παίκτες για τους οποίους θα μιλάμε για πολύ καιρό ακόμη.

O Γκαρουμπά μπήκε στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης όταν ήταν 11 χρονών και στα 14 του ήταν MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων, πριν από δύο χρόνια! Ίνδαλμά του, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. O Tίσμα έφτασε στη Μαδρίτη από την Κροατία στα 13 του χρόνια, το 2015, έχοντας ίνδαλμα τον Στέφεν Κάρι. Και οι δύο, περιττό να το πούμε, έχουν όνειρο να αγωνιστούν στο ΝΒΑ.

Για την ώρα θα μείνουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο εφηβικό τμήμα της Ρεάλ Μαδρίτης, θα συνεχίσουν να δουλεύουν στις Ακαδημίες της ομάδας, σε ένα τμήμα που ξέρει να ανιχνεύει ταλέντα σε όλο τον κόσμο, που κάνει καλά τη δουλειά του και στο οποίο η εξέλιξη του Λούκα Ντόντσιτς έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία. Ποιος ξέρει; Ίσως οι επόμενοι για τους οποίους θα χυθεί πολύ μελάνι, να είναι αυτοί οι δύο 16χρονοι που ήδη έχουν καταφέρει να κλέψουν την παράσταση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ