14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Αντίο” με νίκη για τη Φασούλα (pics, vids)

Το NCAA έχει τα δικά του... ήθη και έθιμα. Ένα από αυτά είναι ο αγώνας των τελειόφοιτων. Είναι το τελευταίο παιχνίδι που παίζουν εντός έδρας οι ομάδες, συνεπώς και το τελευταίο όσων αθλητών και αθλητριών αποφοιτούν το καλοκαίρι από το Πανεπιστήμιο. Τα ξημερώματα ήταν η σειρά της Μαριέλλας Φασούλα να ζήσει τη δική της ανάλογη βραδιά με το Βάντερμπιλτ. Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, που συνοδεύτηκε όμως από νίκη επί του Νο15 στο κολλεγιακό πρωτάθλημα, Κεντάκι.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και η Ελληνίδα σέντερ ήταν καθοριστική. Ήταν η πρώτη σκόρερ με 24 πόντους, αλλά και αυτή που σφράγισε τη νίκη με 70-64 στο τέλος. Ένα φινάλε που ήταν αφιερωμένο στην ίδια, την ΛεαΛέα Κάρτερ και τη Σάρα Γκόρντον, τις τρεις τελειόφοιτες. Προς τιμήν της Φασούλα ακούστηκε πριν από το παιχνίδι και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Η Φασούλα δήλωσε συγκινημένη στο τέλος της βραδιάς: "Η όλη βραδιά ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά. Έπιασα τον εαυτό μου να "χάνεται", πλησίασα στο να βάλω τα κλάμματα. Είναι μια στενόχωρη μέρα. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι όλο αυτό για μένα. Δεν θες να τελειώσει ποτέ, αλλά τελείωσε και χαίρομαι που το τέλος αυτό με βρίσκει με αυτούς τους ανθρώπους, αυτή την ομάδα, αυτούς τους προπονητές".

H Φασούλα μπήκε και σε ένα ξεχωριστό κλαμπ στην ιστορία του κολλεγίου. Να σημειώσουμε πως δεν φοίτησε και τα τέσσερα χρόνια στο Vanderbilt.

Ουσιαστικά έπαιξε τα μισά χρόνια της κολλεγιακής της θητείας εκεί, αφού αρχικά πήγε στο Boston College και από εκεί πήρε μεταγραφή, χάνοντας και ένα χρόνο όπως υπαγορεύουν οι κανονισμοί του NCAA. Αυτό που απομένει τώρα είναι να δούμε και το επόμενο βήμα στην καριέρα της.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ