23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

“Αντίο” από τον mr. 76% (infographics)

Οι τίτλοι τέλους μιας κοινής διαδρομής σχεδόν τεσσάρων χρόνων έπεσαν για τον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Θεσσαλονικιός κόουτς άφησε πίσω του, πέραν από τους δύο τίτλους της Basket League και την παρουσία σε δύο τελικούς της Ευρωλίγκας, αριθμοί που φυσιολογικά τον κατατάσσουν στο πάνθεον των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία των ερυθρόλευκων.

 

Ο Σφαιρόπουλος αποχωρεί όντας στην κορυφαία πια 3άδα προπονητών του Ολυμπιακού σε αγώνες αλλά και νίκες Πρωταθλήματος. Στη διάρκεια της σεζόν που έφυγε, έγινε μόλις ο 3ος μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που έφτασε τα 100 παιχνίδια κανονικής περιόδου. Το έκανε μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών αφού έβαλε στο τσεπάκι του το “ροζ φύλλο” στους 94. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε ποσοστό -στην κανονική περίοδο- 84,86% και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς 87,5%.

 

Αν συνυπολογίσουμε και τους αριθμούς των πλέι οφ, ο Σφαιρόπουλος είχε και πάλι το υψηλότερο ποσοστό αφού ο Ολυμπιακός νίκησε μαζί του στο 89,7% των αγώνων του ενώ ο Ιωαννίδης -υπολογίζοντας και τη σεζόν 1991-92- είχε 80,76% και ο Ίβκοβιτς 82,38%.

 

 

Ο απολογισμός του 51χρονου κόουτς στην Ευρωλίγκα και στο Κύπελλο Ελλάδας, τον οδηγούν σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό νικών...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ