18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αντίθετος με τη διακοπή των πρωταθλημάτων ο Ντιλέινι

Ο κορονοϊός έχει «φουντώσει» ξανά στην Ευρώπη και η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσής του.

Αρκετά ματς, σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο, έχουν ήδη αναβληθεί εξαιτίας κρουσμάτων στις τάξεις των ομάδων, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για διακοπή των διοργανώσεων, έως ότου ξεπεραστεί η κρίση. Ήδη σε κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να αναστέλλονται τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι δεν είναι σύμφωνος, με αυτήν την προοπτική, καθώς θεωρεί πως θα πρόκειται για μεγάλο πλήγμα για τις ομάδες από οικονομικής άποψης. «Δεν υπάρχει τέλεια λύση για την επίλυση αυτής της σεζόν. Αλλά εάν τα πρωταθλήματα και οι σύλλογοι δεν είναι ανοιχτοί για να δοκιμάσουν κάτι νέο, αυτή η σεζόν θα αποτύχει ξανά και οι σύλλογοι θα πτωχεύσουν. Ή οι παίκτες θα βρεθούν σε ανθυγιεινές καταστάσεις, όπου συνθέτουν όλα αυτά τα παιχνίδια», έγραψε ο Αμερικανός γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Στην προσπάθειά του να προτείνει κάποια λύση για το πώς τα πρωταθλήματα, εθνικά και ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, γίνεται να διεξαχθούν με ασφάλεια και ανεπηρέαστα από την πανδημία που έφερε ο ιός COVID-19, δήλωσε πως ίσως μια «μικρότερη» σεζόν, για παράδειγμα τεσσάρων μηνών αντί για οκτώ, βοηθήσει την κατάσταση. «Παίζοντας ένα παιχνίδι την εβδομάδα για οκτώ μήνες δεν είναι η απάντηση», έγραψε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, έχει ήδη μιλήσει με παίκτες και ομάδων εκτός Ευρωλίγκας και το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι μόνο οι μισθοί, που χάνονται (όπως διευκρίνισε, στην Αρμάνι Μιλάνο δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα), αλλά η ασφάλειά τους. «Κανείς δεν θα κερδίσει από αυτήν την πανδημία», κατέληξε ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος σχολίασε και την ανοιχτή επιστολή του προπονητή του, Έτορε Μεσίνα: «Έξυπνος άνθρωπος. Χαίρομαι που κάποιος λέει κάτι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ