16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αντέδρασε… ξεσπώντας στον «αδελφό» του

Ο Ολυμπιακός έβγαλε επιτέλους αντίδραση, καταφέρνοντας να «σπάσει» ένα σερί επτά ηττών στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, με τους «ερυθρολεύκους» να κερδίζουν με 94-79, έχοντας επιδοθεί σε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι, με έναν πλουραλισμό που σίγουρα θα επιθυμούσαν, όταν η πρόκριση ακόμη κρινόταν.

Ο Σλούκας «τάιζε» τους συμπαίκτες του, με τον ΜακΚίσικ να βρίσκει μακρινά σουτ και τον Κουφό να τελειώνει φάσεις από κοντά, με αποτέλεσμα στα μέσα κιόλας του πρώτου δεκαλέπτου να έρθει ένα προβάδισμα επτά πόντων (13-6). Όταν, δε, ο Σλούκας όχι μόνο άρχισε να σκοράρει, αλλά βρήκε και τρόπο συνύπαρξης με τον Σπανούλη, για να πάρει φάσεις και ο αρχηγός, η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο, διαθέτοντας μια απόσταση 11 πόντων από νωρίς (30-19).

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως, η απουσία του Σλούκα έμελλε να φανεί στη δημιουργία, με τον Αστέρα να βελτιώνει την άμυνά του, δίνοντας παράλληλα μπάλες στον Κούζμιτς, ροκανίζοντας όσο περνούσε η ώρα τη διαφορά. Ο Σιμόνοβιτς πήρε με τη σειρά του ορισμένα μακρινά σουτ, με αποτέλεσμα η ομάδα του να πλησιάσει στο σκορ, έχοντας καταφέρει να ακολουθήσει το ρυθμό των Πειραιωτών (53-48).

Μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, μάλιστα, η αντεπίθεση των Σέρβων συνεχίστηκε, με ένα τρίποντο του ανεβασμένου Λάζιτς να τους δίνει προβάδισμα (58-59). Ο ΜακΚίσικ και ο Κουφός, όμως, επανήλθαν και «αφύπνισαν» τους υπόλοιπους, με τον Βεζένκοφ να προσφέρει επίσης ανάσες και τους γηπεδούχους να δείχνουν και πάλι να διαθέτουν τον έλεγχο του αγώνα (75-67).

Η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα και η διάθεση, που έδειξε ο Λαρεντζάκης, έφεραν και πάλι ένα διψήφιο προβάδισμα, δείχνοντας πως το τρένο είχε πια μπει σε ράγες για την πολυπόθητη νίκη (82-72 στο 35'). Ο ΜακΚίσικ, δε, συνέχισε το δικό του σόου και το αποτέλεσμα διασφαλίστηκε, για να τελειώσει επιτέλους το σερί των επτά αγώνων χωρίς νίκη για τον Ολυμπιακό (94-79).

Δεκάλεπτα: 30-19, 53-48, 75-67, 94-79

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ: Είτε του αρέσει είτε όχι, ο Ολυμπιακός πρέπει να κρίνει με ποιους παίκτες θα πορευτεί στο μέλλον, ώστε να πιστεύει σε κάτι καλύτερο. Ο Σακίελ ΜακΚίσικ έβγαλε τη διάθεση και την ενέργεια, που οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν με 20 πόντους και το εντυπωσιακό 4/6 στα τρίποντα, ενώ ο Κώστας Σλούκας ηγήθηκε με 14 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και επτά ριμπάουντ, με τον Σάσα Βεζένκοφ σε άλλη μια καλή εμφάνιση με 17 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διαθέτει ένα εξαιρετικό παιχνίδι κοντά στο καλάθι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εξασφαλίζοντάς του ένα ποσοστό στο 75% έναντι 51.3% του Ερυθρού Αστέρα, που σίγουρα του έδωσε ένα σαφές προβάδισμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ