24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανοίγει το Αλεξάνδρειο κι ετοιμάζεται για Ηρακλή ο Άρης

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον Ηρακλή δεν θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής (01/11), όπως αρχικά είχε οριστεί, αλλά υπάρχει ελπίδα να διεξαχθεί την Τετάρτη (04/11).

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν προπονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Αλεξάνδρειο, καθώς παρέμεινε κλειστό, όπως και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με την αίθουσα «Nick Galis Hall» να έχει «λουκέτο», ο ΕΣΑΚΕ αναγκάστηκε να αναβάλλει την αναμέτρηση στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Ο «Γηραιός», που έχει ιδιόκτητο γήπεδο, το «Ιβανώφειο», δεν αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα.

Το Αλεξάνδρειο, όμως, δεν ανήκει στον Άρη και μέχρι το Σάββατο (31/10) ήταν κλειστό. Το πρωί της Κυριακής (01/11) η διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, όπου υπάγεται η εγκατάσταση, ενημέρωσε τους διοικούντες την ΚΑΕ ότι η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και αμέσως προγραμματίστηκε, για το απόγευμα, προπόνηση στην κεντρική σάλα του κλειστού.

Από τη στιγμή που άνοιξε ξανά το «Nick Galis Hall» εκφράζεται πλέον η αισιοδοξία πως το ματς με τον Ηρακλή που αναβλήθηκε μπορεί να γίνει την Τετάρτη (04/11). Αυτή είναι μια πρώτη σκέψη που υπάρχει στον ΕΣΑΚΕ, για τον ορισμό του παιχνιδιού, και απομένει να δούμε εάν πράγματι θα πάρει «σάρκα και οστά». Το πρώτο βήμα έγινε, πάντως, κι απομένει τώρα η επίσημη τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος, για την τύχη της αναμέτρησης και τον εκ νέου ορισμό της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ