21.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ανεβαίνει» ο Λοτζέσκι, ξεπέρασε και τον Φορντ (vids)

Κόντρα στη δεύτερη από τις τρεις ομάδες, με τις οποίες αγωνίστηκε στην Ελλάδα, ο Ματ Λοτζέσκι έφθασε τα 500 ριμπάουντ καριέρας στην Basket League.

Η ΑΕΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον 35άχρονο γκαρντ/φόργουορντ των «κιτρινόμαυρων» να τελειώνει με 5π., τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο λάθη σε 27.39’. Αυτή ήταν η 149η εμφάνισή του στην κατηγορία κι έτσι «σκαρφάλωσε» στη 16η θέση της λίστας των ξένων του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ, ενώ «έπιασε» τους Έρικ Μικ (Ηρακλής, Απόλλωνας Πατρών, Μαρούσι, Περιστέρι) και Σάσα Βασίλιεβιτς (ΑΕΚ, Κολοσσός Ρόδου, Ίκαρος, Κηφισιά, Κόροιβος Αμαλιάδας).

Ο Αμερικανός, με βελγικό διαβατήριο, Λοτζέσκι ήρθε στη χώρα μας το 2013 για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Έμεινε στους «ερυθρολεύκους» έως το 2017 και την επόμενη διετία έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Πέρυσι αποχώρησε για την Τουρκία και την Τόφας, αλλά φέτος επέστρεψε στην ελληνική πρωτεύουσα για χάρη της ΑΕΚ. Έχει αναδειχθεί, μέχρι στιγμής, τέσσερις φορές πρωταθλητής στην Basket League (2015, 2016, 2018, 2019).

https://www.youtube.com/watch?v=AQ9RpRe-Kl8

https://www.youtube.com/watch?v=IFkldU4T0iw

https://www.youtube.com/watch?v=HZLgOppTvDI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ