21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ανδρέας Πολέμης στο Basketa: «Ήμουν ειλικρινής και το Περιστέρι με αγκάλιασε»

Το Περιστέρι προχωρά από… ρεκόρ σε ρεκόρ στην Α2 και ένας εκ των ανθρώπων που γνωρίζουν καλά από επιτυχίες, συστρατεύοντας με το σύλλογο τις δυνάμεις του, ο Ανδρέας Πολέμης, μίλησε στο Basketa.gr για τα μεγάλα επιτεύγματα των «Πριγκίπων», την ενασχόλησή του με τα κοινά τους και το πλάνο για τα επόμενα «βήματα» του συλλόγου.

Από μία κατηγορία μπορεί να είσαι… περαστικός, αλλά η ευκαιρία να γράψεις ιστορία είναι πάντοτε μία ελκυστική ιδέα. Κάπως έτσι φαίνεται να το έχουν σκεφτεί στο Περιστέρι, το οποίο αν συνυπολογίσουμε και όσα έκανε στην περσινή Β’ Εθνική (1η θέση με ρεκόρ 26-4), διάγει μία τρομερή διετία, ενώ στην φετινή Α2 μοιάζει «ακαταμάχητο». Χθες (4/3) μόλις, κατέρριψε άλλο ένα ασύλληπτο ρεκόρ, αφού με το «διπλό» στην Αγιά επί του Ερμή, έφτασε τις 20 συνεχόμενες νίκες στην κατηγορία, ξεπερνώντας το σχετικό ρεκόρ του ΚΑΟ Δράμας.

Κάτι τέτοια νούμερα, ακόμη και για μία ομάδα, που στις αρχές της χιλιετίας αυτής ένιωθε τη «λάμψη» της Ευρωλίγκα με τον Αλφόνσο Φορντ στην «φαρέτρα» της, είναι πραγματικά σπουδαία. Ίσως και ακατάρριπτα, καθώς θα χρειαστεί μία νέα… υπερομάδα για να τα προσπεράσει, αλλά για κάτι τέτοιο, ο χρόνος είναι αυτός που θα μας δώσει την απάντηση. Το καλύτερο σε αυτή την φάση, όμως, είναι ότι και το μέλλον αυτού του συλλόγου μοιάζει εξαιρετικά ευοίωνο, ιδιαίτερα από τότε που ένα πρόσωπο, το οποίο έχει αποδειχτεί εγγύηση επιτυχίας μέσα στα χρόνια, έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά του νωρίτερα με τον Φάρο Κερατσινίου, πείστηκε να ασχοληθεί με τα κοινά του.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον Ανδρέα Πολέμη, ο οποίος βρίσκεται σε μία θέση, όπου δεν τον έχουμε συνηθίσει, αφού κάθεται στον πάγκο όχι ως πρώτος προπονητής - με τον Νίκο Καραγιάννη, ασφαλώς, να τα πηγαίνει περίφημα - αλλά ως πρώτος αντιπρόεδρος, θέση στην οποία εξελέγη λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν. Ο 58χρονος παράγοντας, πλέον, μίλησε αποκλειστικά στο Basketa.gr μετά την νέα και ιστορική επιτυχία στην Αγιά, χωρίς να κρύψει τα συναισθήματά του.

«Αυτή η ομάδα στήθηκε για να κερδίσει την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League και το έχει αποδείξει. Στην πορεία, πίστευα ιδιαίτερα μετά τα «διπλά» με Χολαργό και Ηρακλή, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την… ιστορία με τις συνεχόμενες νίκες που πετυχαίναμε, έχοντας παράλληλα καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί η ομάδα μπορεί να στηθεί εύκολα, αλλά το καλό κλίμα δύσκολα διατηρείται ολόκληρη την χρονιά. Έχουμε, όμως, καλά παιδιά που φυσικά είναι ποιοτικοί παίκτες και το ρεκόρ ήρθε σαν «επιστέγασμα» των συνισταμένων που ανέφερα», είπε και η αυτοπεποίθησή του δεν μπορούσε να κρυφτεί, όταν τον ρωτήσαμε αν πιστεύει σε ένα τρομακτικό επίτευγμα, όπως θα μπορούσε να είναι αυτό του απολύτου των νικών στο πρωτάθλημα. Τουτέστιν, το «30 στα 30», και είπε ότι «αυτό θα ήταν το επόμενο δυνατό κίνητρο των παικτών. Πιστεύω, ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται, για να φτάσουν σε ένα τέτοιο ρεκόρ».

Ο ίδιος, είχε ξεκινήσει να ασχολείται με το Περιστέρι από την περασμένη σεζόν, όταν η ομάδα πήγαινε ήδη «τρένο» από τη Β’ Εθνική. Στην πορεία, οι σχέσεις των δύο πλευρών κόντεψαν να διακοπούν, αφού προσωρινά το καλοκαίρι είχε αποχωρήσει. Ο Ανδρέας Πολέμης ανακάλεσε την απόφασή του και μάλλον θα έπρεπε να αισθάνεται δικαιωμένος. Ο ίδιος τονίζει, ότι «δεν το θεωρώ σαν μία δική μου δικαίωση. Προσωπικά, επειδή είμαι λάτρης του μπάσκετ, όταν μίλησα με τους ανθρώπους του Περιστερίου ξεκαθάρισα, ότι θα ήθελα να συνδράμω εφόσον η ομάδα είχε σκοπό να παίξει στη Stoiximan.gr Basket League, διαφορετικά σε περίπτωση που ήθελε απλώς να βρίσκεται στις μικρότερες κατηγορίες, δε θα είχα την πρόθεση. Πρέπει να σου πω, άλλωστε, ότι με την ομάδα άρχισα να ασχολούμαι από το δεύτερο γύρο της Β’ Εθνικής και δεν έχω ζήσει ακόμη κάποια ήττα, αφού στο μοναδικό παιχνίδι που είχαμε χάσει με τον Ιωνικό Νικαίας, δεν ήμουν παρών. Από τότε που πήγα, λοιπόν, ήθελα να μεταφέρω στη διοίκηση και μετά στα παιδιά, ότι αυτό που έπρεπε να κάνουμε, ήταν να έχουμε στόχο την Α1. Θεωρώ δικαίωση, επομένως, όλων των ανθρώπων του συλλόγου συνολικά, τη μαγιά που φτιάξαμε για να φτάσουμε σε όλα τα μέχρι τώρα επιτεύγματα. Έχω κάνει κι εγώ, φυσικά, τη δική μου προσπάθεια, προσπαθώντας να βοηθήσω στην κινητοποίηση όλων των ντόπιων φιλάθλων και, φυσικά, των οργανωμένων οπαδών».

Το καλοκαίρι εκείνο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε σημαδευτεί από σημαντικές διαφωνίες με τους οργανωμένους οπαδούς του Περιστερίου, με κυριότερη εξ αυτών την άρνησή τους να ενώσει η αγαπημένη τους ομάδας, τις δυνάμεις της με τον Φάρο Κερατσινίου. Στο τέλος, όμως, η κοινή γραμμή πλεύσης βρέθηκε και οι οργανωμένοι βρίσκονται κανονικά στο πλευρό του «Πριγκίπων» της Δυτικής όχθης. Πώς φτάσαμε, όμως, μέχρι εκεί; «Είναι αλήθεια, ότι στην αρχή υπήρχε χάσμα με τους οπαδούς της ομάδας, αλλά οι άνθρωποί της θεωρούσαν πως, πιστεύοντας σε μένα, θα μπορούσαν να τους πλησιάσουν. Αυτό που έκανα, από τη δική του πλευρά, ήταν να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους πείσω να γίνουν κοινωνοί στην προσπάθεια του Περιστερίου, παρότι υπήρξαν προβλήματα το καλοκαίρι στην προσπάθεια που είχε γίνει με την υπόθεση του Φάρου. Στη συνέχεια, όμως, πιστεύω ότι εκτίμησαν την ειλικρίνεια μου και με αγκάλιασαν, με αποτέλεσμα να νιώθω ακόμη ένας συνδετικός κρίκος, μεταφέροντας πράγματα στα παιδιά αυτά, αλλά και ακούγοντάς τα, γιατί έχουν επίσης δικές τους όμορφες ιδέες. Νομίζω, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει κάτι ωραίο», εξήγησε ο Ανδρέας Πολέμης, ο οποίος έδωσε μία απαραίτητη διευκρίνιση, ως προς το ποια είναι η διαφορά του εγχειρήματος του Περιστερίου με εκείνο του Φάρου. Ο ίδιος, οδηγώντας το σύλλογο από τα «αλώνια» της ΕΣΚΑΝΑ, μέχρι την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League - έδωσε μετά τη θέση του στον Προμηθέα - και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, αποχώρησε αμέσως μετά από εκείνες τις επιτυχίες, και ανέφερε σχετικά με το ζήτημα αυτό πως «ο Φάρος ήταν ένα παιδάκι που πήρα μαζί με τον Βαγγέλη Τσάπα, όπου έδωσα μαζί με την αμέριστη συμπαράστασή του πράγματα και χρόνο. Δημιουργήσαμε αυτό που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ σήμερα έχει ενωθεί με τον ΓΣΛ κι έχει μεταφερθεί στη Λάρισα, αλλά επί της ουσίας είχα αρνηθεί να συνεχίσω την προσπάθεια στον Φάρο, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν επί της ουσίας οι προϋποθέσεις για την ίδια την ομάδα, να παίξει και να πρωταγωνιστήσει στη Stoiximan.gr Basket League. Το Περιστέρι, από τη δική του πλευρά, κάνει την προσπάθεια του και αισθάνομαι πως απλά βάζω κι εγώ ένα «πετραδάκι» για την επιτυχία του. Νιώθω, ότι αγαπάω αυτή την ομάδα και θέλω να παραμείνω σε αυτήν».

Μιλάμε για τις επιτυχίες του Περιστερίου, αλλά ποιο είναι το πλάνο του συλλόγου για το μέλλον; Πού θα επιχειρήσει να επενδύσει, ώστε να πρωταγωνιστήσει ξανά στη Stoiximan.gr Basket League, όταν… με το καλό ξαναβρεθεί εκεί; «Αρχικά πρέπει να εξασφαλίσουμε μαθηματικά την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League. Εφόσον με το καλό, λοιπόν, βρισκόμαστε εκεί, θα κάτσουμε με τον προπονητή μας να δούμε τι χρειάζεται να καλύψουμε και φυσικά θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες να έρθουν ποιοτικοί ξένοι παίκτες στο ρόστερ μας. Υπάρχουν, φυσικά, και παιδιά της τωρινής ομάδας που αναμφισβήτητα μπορούν να βοηθήσουν στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η διάθεση για κάτι καλό», ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Πολέμης, δίνοντας και το πρώτο καλό σημάδι, επισημαίνοντας τη διάθεση παραμονής του.

Αλήθεια, όμως, όταν κάθεται στον πάγκο της ομάδας, δεν αντιδρά μερικές φορές μέσα του το «μικρόβιο» του προπονητή; Δεν είναι λίγο περίεργη για τον ίδιο αυτή η κατάσταση; Ο ίδιος παραδέχθηκε πως υπάρχουν οι περιπτώσεις όπου… παλεύει με τον προηγούμενο εαυτό του, ενώ μιλάει για τεχνικά θέματα με τον Νίκο Καραγιάννη, αλλά χωρίς ποτέ να υπερβάνει κάποιο όριο. «Σαφέστατα με… πιάνει καμιά φορά η διάθεση, με εξιτάρει το γεγονός και μόνο, ότι βρίσκομαι στον πάγκο, αλλά πρέπει να είμαι συνεπής στο δικό μου ρόλο. Δε σου κρύβω, ότι συζητώ αρκετές φορές με τον Νίκο Καραγιάννη για τεχνικά θέματα, αλλά κάνω απλά αυτό που πρέπει, προσπαθώντας να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου για το σύλλογο. Είναι, φυσικά, παράξενη αυτή η αλλαγή ρόλου, σε σχέση με εκείνη του πρώτου προπονητή που είχα συνηθίσει στον Φάρο και κάποιες φορές συμμετέχω λίγο στο παιχνίδι, αλλά σε καμία δε γίνεται σε πλαίσιο, που να υπερβαίνει τα δικά μου καθήκοντα στο σύλλογο», μας επεσήμανε χαρακτηριστικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ