21.4 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ανατροπή στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά τη σειρά με τη Ρεάλ, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι έπαθε τη ζημιά. Έχασε το πλεονέκτημα έδρας κι έχει πλέον δύο ευκαιρίες στη Μαδρίτη για να το πάρει πίσω και να επιστρέψει στην Αθήνα για να τσεκάρει μπροστά στο δικό του κοινό το εισιτήριο για το Βελιγράδι. Η πρώτη προσπάθεια θα γίνει απόψε (19:45) σε ένα παιχνίδι, που έχει την ιδιαιτερότητα της επιστροφής του Σέρχιο Γιουλ έπειτα από αποχή 257 ημερών λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.

Ο Πάμπλο Λάσο ανακοίνωσε ότι ο διεθνής Ισπανός σούπερ σταρ θα παίξει για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν κι αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα κάνει καλό ή κακό στη Ρεάλ. Ο Τσάβι Πασκουάλ, πάντως, δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει και τόνισε πως αυτό που πάνω απ' όλα χρειάζεται είναι η ομάδα του να ελέγξει το ρυθμό και να παίξει καλή άμυνα. Εμείς θα προσθέταμε πως πρέπει να πάρει και τα ριμπάουντ, διότι από αυτά έπαθε τη μεγάλη ζημιά στο δεύτερο παιχνίδι. Αν είχε καταφέρει να ελέγξει αυτή τη μάχη, τότε δεν θα τον πλήγωνε ούτε το εξαιρετικό ποσοστό της Ρεάλ στα τρίποντα. 

Από τη σεζόν 2008-09, οπότε καθιερώθηκαν οι σειρές best-of-five των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί άλλες δύο φορές σε ανάλογη θέση. Να έχει ξεκινήσει, δηλαδή, τη σειρά με πλεονέκτημα έδρας και μετά το δεύτερο παιχνίδι να είναι ισόπαλος 1-1. Και τις δύο προκρίθηκε στο τέλος, όμως με διαφορετικό τρόπο. Τη σεζόν 2008-09 η Σιένα του είχε πάρει το δεύτερο παιχνίδι, αλλά μετά το "τριφύλλι" κέρδισε τόσο το τρίτο όσο και το τέταρτο παιχνίδι και προκρίθηκε πανηγυρικά με 3-1 στο φάιναλ φορ (όπου σήκωσε και την κούπα). Τη σεζόν 2011-12 η Μακάμπι είχε ισοφαρίσει στην Αθήνα και είχε πάρει και το τρίτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ στέλνοντας στα σκοινιά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως ισοφάρισε στο τέταρτο παιχνίδι και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ με νίκη στο ΟΑΚΑ στον πέμπτο αγώνα. 

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι ο Γερμανός Λοτερμόσερ, ο Σέρβος Γιόβτσιτς και ο Ιταλός Πατέρνικο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ