16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ανατροπή με Μανωλόπουλο στην Ιρόνι Νες Ζιόνα

Έλληνα προπονητή θα έχει στην άκρη του πάγκου της τη νέα αγωνιστική περίοδο η Ιρόνι Νες Ζιόνα, αλλά όχι εκείνον με τον οποίο μιλούσε αρχικά.

Το ισραηλινό συγκρότημα βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με το Θανάση Σκουρτόπουλο, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της. Αν και οι δύο πλευρές ήταν κοντά στο να καταλήξουν σε συμφωνία, εν τέλει άλλος Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει τα «ηνία». Ο λόγος για το Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο οποίος μετά την αποχώρηση του Ήφαιστου Λήμνου από την Basket League έμεινε χωρίς ομάδα.

Ο 50χρονος κόουτς θα είναι η πρώτη φορά που θα εργαστεί εκτός συνόρων, καθώς στο παρελθόν είχε περάσει από τους πάγκους -είτε ως πρώτος προπονητής είτε ως βοηθός- των Περιστερίου, Μακεδονικού, Αμαρουσίου, Άρη, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Οι δύο πλευρές φαίνεται πως έδωσαν ήδη τα χέρια και τo μόνο που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση, ώστε να ολοκληρωθεί και από τυπικής άποψης η μετακίνησή του στο Ισραήλ.

Το Basketa.gr είχε επισημάνει πως ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι Ισραηλινοί δεν είχαν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, αφού απέμεναν αρκετά σημεία στα οποία έπρεπε να συμφωνήσουν. Η Ιρόνι Νες Ζιόνα, κατά πώς φαίνεται, στράφηκε στη λύση του Σωτήρη Μανωλόπουλου κι εν τέλει τον «έκλεισε», για να την καθοδηγήσει τη νέα αγωνιστική περιόδου. Έτσι, θα έχουμε το 2020-2021 τέσσερις Έλληνες προπονητές στη Winner League, στην οποία εργάζονται ήδη οι Γιάννης Σφαιρόπουλος (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Γιάννης Καστρίτης (Χάποελ Τελ Αβίβ) και Στέφανος Δέδας (Χάποελ Χολόν).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ