21.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ανατροπή με… γαλλικό κλειδί

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει από την Άλμπα στο ΣΕΦ ακόμα και με διαφορά 14 πόντων στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο γύρισε τούμπα το παιχνίδι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβιό Ζαν Σαρλ και έφτασε στη νίκη με 75-71.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε αυτό που απευχόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από το τζάμπολ. Η Άλμπα επέβαλε το ρυθμό της, έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε αυτή και κυριάρχησε με βασικό όπλο την πολύ καλά στημένη άμυνά της. Ο Ολυμπιακός έκανε 4,5 λεπτά για να σκοράρει τους πρώτους πόντους του, η γερμανική ομάδα προηγήθηκε με 7-0 σε αυτό το διάστημα και έγινε το αφεντικό του αγώνα, καθώς ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα.

Μετά το 7' ο Μπαρτζώκας άλλαξε τον Σλούκα με τον Σπανούλη, αλλά ούτε και με αυτόν στο κουμάντο οι "ερυθρόλευκοι" μπόρεσαν να γίνουν αποτελεσματικοί επιθετικά. Ήταν πολύ άστοχοι και δεν εκμεταλλεύονταν όσα τους έδινε η άμυνα της Άλμπα, η οποία από την άλλη πλευρά χωρίς να κάνει το σούπερ επιθετικό παιχνίδι έβρισκε τρόπους να σκοράρει και να μεγαλώνει τη διαφορά. Στο 8' προηγήθηκε με 15-5 και λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου με 20-7.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Άλμπα παίζοντας ανοικτά, έβρισκε διαδρόμους στην άμυνα του Ολυμπιακού χάρη στο καλό παιχνίδι των Γκρέιντζερ και Λο και διατηρούσε τη διαφορά σε διψήφιες τιμές. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να επιτεθούν με τον Πρίντεζη, αλλά δεν είχαν σίγουρες επιθετικές λύσεις, παρέμεναν άστοχοι και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, παρόλο που ούτε η Άλμπα ήταν εύστοχη από την περιφέρεια. Η γερμανική ομάδα προηγήθηκε με 26-12 στο 13' και κράτησε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος του ημιχρόνου (35-24).

Η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε τελείως στην τρίτη περίοδο. Το σχήμα με Ζαν Σαρλ και Βεζένκοφ κάτω από τα καλάθια αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό, ειδικά στην άμυνα, καθώς έκλεισαν όλοι οι διάδρομοι στη ρακέτα και οι παίκτες της Άλμπα έπαθαν μπλακ άουτ. Δεν έβρισκαν εύκολο καλάθι, ήταν άστοχοι από την περιφέρεια και από κάποια στιγμή και μετά δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρυθμό του και άρχισε να σκοράρει περισσότερο μέσα στο καλάθι, με τον Ζαν Σαρλ να κάνει και σε αυτό το κομμάτι σπουδαία δουλειά και τον Μακ Κίσικ να βοηθά σημαντικά. Ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 28'30'' με 45-44 και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σπανούλη έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 51-44 και επί μέρους σκορ 27-9.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Άλμπα προσπάθησε να αντιδράσει. Με κάποιες καλές άμυνες κατάφερε να μειώσει στον πόντο (53-52), αλλά και η αντίδραση του Ολυμπιακού στη συνέχεια ήταν εξίσου καλή. Επέμεινε στην καλή και πιεστική άμυνα και στην επίθεση οι Ζαν Σαρλ και Σλούκας έδωσαν τις λύσεις εκείνες που έφεραν τους "ερυθρόλευκους" στο +12 (66-54) στο 35'.

Η Άλμπα έκανε μια ακόμα προσπάθεια να επιστρέψει μειώνοντας 66-58, αλλά ο Ολυμπιακός έλεγχε πλέον τον αγώνα και δεν κινδύνεψε. Ο Ζαν Σαρλ ήταν παντού, ενώ ένα τρίποντο του Βεζένκοφ ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη έκανε το 70-60 και ουσιαστικά έδωσε τέλος στο παιχνίδι. Η Άλμπα απλώς μείωσε τη διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ ήταν καθοριστικός στην ανατροπή σκηνικού στο δεύτερο ημίχρονο. Μαζί με το Βεζένκοφ έκλεισαν όλους τους διαδρόμους στη ρακέτα, βελτιώνοντας αποφασιστικά την άμυνα, ενώ σκόραρε και τους 13 πόντους του σε αυτό το διάστημα. Μάζεψε επίσης 5 ριμπάουντ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός είχε 15/19 βολές και η Άλμπα 8/13.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ