13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανατροπή και… ήττα για τη Χάποελ, πρόκριση για δύο (vids)

Μια ανάσα πριν τα play offs βρίσκεται στο Basketball Champions League, με το ελληνικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον αγώνα του Στρασβούργου με τη Ρίγα, καθώς το αποτέλεσμά του θα κρίνει και το αν θα προκριθεί ή όχι το Περιστέρι. Μια νίκη των Λετονών θα σημάνει και το τέλος της φετινής ευρωπαϊκής πορείας των "κυανοκίτρινων". Στους δύο αγώνες που έγιναν νωρίτερα χρονικά η Μπρίντιζι νίκησε και πήρε την πρόκριση, ενώ η Χάποελ Ιερουσαλήμ ηττήθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, δίνοντας τέλος και σε ένα σερί 15 συνεχόμενων νικών στη διοργάνωση με την Τουρκ Τέλεκομ να παίρνει την πρόκριση.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ του Όντεντ Κάτας έκανε τα εύκολα πολύ δύσκολα. Βρέθηκε στο +16 (60-44, 25'), μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με +11 (66-55), αλλά η Τουρκ Τέλεκομ ισοφάρισε με τον Καμάρ Μπάλντουιν 39'' πριν το τέλος της αναμέτρησης σε 77-77. Ο Μπράιμο αστόχησε ο Μπόλντουιν πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ από τον Ταμίρ Μπλατ (είχε ένα να δώσει η Χάποελ) και στη συνέχεια κέρδισε δεύτερο φάουλ από τον Τζέι Κόβαν Μπράουν. Αυτή τη φορά πήγε στη γραμμή με 3'' στο ρολόι για να γράψει το 77-78 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφού ο Τζέι Κόβαν Μπράουν αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Με τη νίκη αυτή η τούρκιη ομάδα βρίσκεται στο 4-1 και η Χάποελ στο 2-3.

Ντέκερ (20π, 8ρ), Τζόνσον (15), Ουίλτζερ (13), Μπόλντουιν (11) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους Τούρκους που ουσιαστικά έπαιξαν με επτά παίκτες. Τόμας και Μπλατ είχαν από 15 πόντους για τους Ισραηλινούς, ο Κρις Κρέιμερ ακολούθησε με 14 και ο Μάλκολμ Χιλ πρόσθεσε 12.

 

Η Μπρίντιζι πήρε τη δική της απάντηση νωρίτερα. Προκρίθηκε για τα play offs του BCL με τη νίκη της επί της Νταρουσάφακα εκτός έδρας με 87-83 με τον Ντ' Άντζελο Χάρισον να σημειώνει 24 πόντους. Ο Άντριου Άντριους με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ