16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ανατροπή ελπίδας για τη Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν δεν παρατά το παιχνίδι της πρόκρισης στην Ευρωλίγκα και με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο νίκησε με 78-69 την Αρμάνι, διατηρώντας τις έστω ελάχιστες ελπίδες, που της έχουν απομείνει, με το σύνολο του Έτορε Μεσίνα να χάνει τεράστια ευκαιρία εδραίωσης στην πρώτη τετράδα.

Το πρώτο δεκάλεπτο κινήθηκε στην ισορροπία σε σημαντικό βαθμό, με τις δύο πλευρές να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, με το σόου του Σιλντς στην πρώτη περίοδο να κρατά ένα μικρό προβάδισμα για την Αρμάνι (20-23). Με τον ΛεΝτέι να κάνει καλή δουλειά στη ρακέτα, οι Ιταλοί επιχείρησαν να πάρουν μια απόσταση από τους γηπεδούχους (30-36 στο 16'), αλλά στην απέναντι πλευρά ο Φαλ απαντούσε, με αποτέλεσμα να μείνει κοντά η γαλλική ομάδα (37-40).

Οι Αμερικανοί του Μεσίνα ήταν οι κύριοι εκφραστές του παιχνιδιού των φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα σε ένα τρίλεπτο μετά την ανάπαυλα να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (39-49), αλλά ο εξαιρετικός Γιαμπουσέλε κρατούσε όρθια τη Βιλερμπάν χάρη στις δικές του λύσεις (52-56). Ο Σιλντς συνέχισε... το τροπάρι του, αλλά κάπου εκεί η Αρμάνι «κόλλησε», με τον Κόουλ και τον Λάιτι αυτή την φορά να παίρνουν φόρα και τους Γάλλους να γυρίζουν... τούμπα το ματς, προηγούμενοι με διαφορά εννέα πόντων στο δίλεπτο για το τέλος (73-64). Το σοκ ήταν τέτοιο για τους φιλοξενούμενους, που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και οι νικητές, έτσι, διατήρησαν όσες ελπίδες έχουν.

Δεκάλεπτα: 20-23, 37-40, 52-56, 78-69

ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ: Η Βιλερμπάν είχε αρκετούς παίκτες, που είτε την κράτησαν όρθια όσο ήταν μπροστά η Αρμάνι είτε της έδωσαν την «ώθηση» για την ανατροπή. Οι Γκουέρσον Γιαμπουσέλε (14 π., 7/11 σουτ) και Μουσταφά Φαλ (12 π., 8 ρ.) ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, με τους Ντέιβιντ Λάιτι (16 π.) και Νόρις Κόουλ (12 π., 4 ρ., 4 ασ.) να βρίσκονται στη δεύτερη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Είναι να απορεί κανείς για το πώς έχασε η Αρμάνι από τη στιγμή, που είχε 13 παραπάνω κατοχές, υποπίπτοντας μάλιστα σε μόνο τέσσερα λάθη έναντι 14 του αντιπάλου. Αυτό εξηγείται στα ποσοστά των δύο πλευρών, με το 71% στα δίποντα για τη Βιλερμπάν με 27/38 σουτ να είναι χαώδες σε σύγκριση με το 37.5% των Ιταλών με 18/48 σουτ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ