21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ανασυγκρότηση και…λίφτινγκ

 

Συνήθως μετά από τέτοια αγωνιστικά ναυάγια είναι λογικό να υπάρχει περισυλλογή και να συνηθίζεται να λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις.

Στον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις με ψυχραιμία και όχι εν θερμώ κάτι που άλλωστε αποτελεί φιλοσοφία των αδελφών Αγγελόπουλων.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σηκωθεί αλλά πρέπει να το κάνει σύντομα καθώς ο χρόνος πιέζει και σε μικρό χρονικό διάστημα αρχίζουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. 

Αλλωστε λόγω τις εφετινής ιδιορρυθμίας που οι Ερυθρόλευκοι έχουν βρεθεί με οκτώ ξένους (αναγκαστικά λόγω συνεχόμενων τραυματισμών) κάποιες αποφάσεις θα ληφθούν νωρίτερα αναγκαστικά. 

Είναι λογικό λοιπόν σε πρώτη φάση να αποχωρήσουν τουλάχιστον δύο ξένοι, δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέχρι έξι ξένοι. Αυτή τη στιγμή δεν παίζουν στην Α1 ο Ουίλτζερ και ο Τόμπσον αλλά δεν σημαίνει (τουλάχιστον για τον πρώτο) ότι αυτοί θα είναι απαραίτητα που θα κοπούν. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε συνεργασία με τη διοίκηση θα αποφασίσουν για αυτό το θέμα όπως επίσης και για το αν θα αποκτήσει η ομάδα νέο ξένο (σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποδεσμεύσει βέβαια και έναν τρίτο από τους υπάρχοντες).

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έδωσε λογικά διήμερο ρεπό στους παίκτες του για να ξεκουραστούν και κυρίως να αποφορτιστούν  αλλά πλέον θα πρέπει να συσπειρωθούν και το κυριότερο να αποθεραπευτούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό οι τραυματίες. 

Εννοείται ότι περιπτώσεις σαν του Δημήτρη Αγραβάνη και φυσικά του Γιώργου Πρίντεζη δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν εν' όψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι είναι κομβικό για σημαντικές αποφάσεις και επανασχεδιασμό, αλλά προηγουμένως υπάρχει ένας μεγάλος στόχος, εξαιρετικά δύσκολος είναι αλήθεια με βάση τα δεδομένα.

Σε περίπτωση όμως επιτυχίας, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν αναστρέψει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι αποφάσεις και ο επαναπροσδιορισμός κάποιων βασικών θεμάτων δεν θα πρέπει να γίνει. 

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πάντως ότι η Ζαλγκίρις πήγε στο φάιναλ φορ (δεν ξέρει κανείς μέχρι που θα φτάσει εκεί αν και είναι ικανή για όλα) με μπάτζετ 3,5 εκατ. ευρώ. 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ