22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναστάτωση στη Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να νοικοκυρέψει το σπίτι της με τα οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν εδώ και αρκετό καιρό να μην βρίσκουν άμεσα λύσεις. Τα νεότερα θέλουν τους ξένους παίκτες να προσφεύγουν στα αρμόδια όργανα με το θέμα να ξεφεύγει πλέον από τα στενά όρια της ομάδας ή και της χώρας.

Τα οφειλόμενα στους παίκτες είναι αρκετά, ενώ η ομάδα μοιάζει χωρισμένη στα δύο με τους ξένους στο ένα στρατόπεδο και τους γηγενείς στο άλλο. Ο αρχηγός της ομάδας, Μελίχ Μαχμούτογλου, δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την κίνηση των ξένων παικτών να κινηθούν προς τα αρμόδια όργανα ζητώντας τα χρήματα που τους οφείλονται.

Το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της σεζόν, επιταχύνει τις εξελίξεις, καθώς όλοι θέλουν να δουν που θα βρίσκονται την επόμενη σεζόν και ξεκάθαρες εξετάσεις. Οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο για την επόμενη, ή τις δύο επόμενες σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε, δεν είναι και λίγοι, ούτε τα συμβόλαιά τους είναι χαμηλά. Βέσελι, Ντατόμε, Σλούκας, Ντε Κολό έχουν συμβόλαιο ως το 2022 και το μικρότερο συμβόλαιο είναι του Ντατόμε με 1.8 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο. Ο Μπόμπι Ντίξον έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμη, όπως και ο Βέστερμαν, ενώ ελεύθεροι είναι οι Κάλινιτς, Λοβέρν, Ουίλιαμς, Τόμας, Νάναλι.

Η ομάδα έχει ήδη αναγγείλει περικοπές και έχει αρχίσει συζητήσεις με τους παίκτες για το να θα δεχθούν μείωση των αποδοχών τους και αν θα παραμείνουν στην ομάδα. Στα χέρια τους υπάρχει και το «χαρτί» των οφειλομενων, που μπορεί να τους δώσει την... κάρτα ελευθέρας που ίσως θέλουν, προκειμένου να πουν το «ναι» σε κάποια άλλη πρόταση. Πολλά θα κριθούν πάντως και από την απάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είχε ήδη την πρώτη επαφή με τη διοίκηση. Αν αυτός πει «όχι» τότε κάποιοι παίκτες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Αν παραμείνει ίσως πειστούν και παίκτες να παραμείνουν. Τα τούρκικα ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλη μείωση γενικότερα στο μπάτζετ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η Φενέρμπαχτσε ακόμη και με τη μείωση θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Όλα αυτά εν αναμονή και της συμφωνίας με χορηγό, η οποία μπορεί να δώσει μία και καλή λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα. Μην ξεχνάμε πως δεν μιλάμε για μια ομάδα μπάσκετ, αλλά για ένα σύλλογο με πολλά τμήματα, τα οποία βρίσκονται σε ίδια ή ανάλογη κατάσταση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ