22.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Αναντόλου Έφες – Ρεάλ Μαδρίτης: Η τελευταία ευκαιρία (vids, pics)

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται σήμερα (27/4, 20.00) την Αναντόλου Έφες στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των play offs. Για τους Ισπανούς είναι η τελευταία ευκαιρία να μείνουν ζωντανοί στη μάχη για μια θέση στο Final Four της διοργάνωσης. Για τους Τούρκους που ταξίδεψαν στην Ιβηρική με το 2-0 στις αποσκευές τους, είναι η ευκαιρία να τσεκάρουν το εισιτήριο για το ραντεβού στην Κολωνία.

Οι δύο προηγούμενοι αγώνες

Η Έφες εκμεταλλεύτηκε την έδρα, τις απουσίες της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και την καλή κατάσταση στην οποία η ίδια βρίσκεται για να μπει στα play offs με δύο νίκες. Επκράτησε 90-63 στον πρώτο αγώναμε πέντε παίκτες της να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Ροντρίγκ Μπουμπουά με 19. Λάρκιν (14), Σανλί (16), Ντάνστον (11), Σίμον (10) ακολούθησαν στη λίστα. Τόμπσον (13) και Ταβάρες (10π. 9ρ.) ήταν οι διψήφιοι της Ρεάλ.

Στον δεύτερο αγώνα η κατάσταση ήταν ανάλογη με το τελικό 91-68 να σφραγίζει την αναμέτρηση. Μίτσιτς (23) και Λάρκιν (21) έκαναν τη διαφορά επιθετικά στο παρκέ με την άμυνα της Έφες να ταλαιπωρεί για μία ακόμη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης που είχε στη θέση του πρώτου σκόρερ τον Τόμπκινς με 17 πόντους και δεν είχε τους τραυματίες Έντι Ταβάρες και Κάρλος Αλοθέν

Οι απουσίες που ταλαιπωρούν

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και απουσίες που προέκυψαν στην πορεία. Ο Άντονι Ράντολφ είναι εκτός εδώ και μήνες, ενώ αμφίβολος για απόψε είναι και ο Έντι Ταβάρες, η κολώνα των Ισπανών. Δεν προπονήθηκε χθες και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Η "βασίλισσα" στη διάρκεια της σεζόν έχασε από το ΝΒΑ τους Καμπάτσο και Ντεκ, έχει πάρει τον Πουαριέ, ο οποίος όμως μπορεί ναπαίξει μόνο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι δύο "νέοι" της Βούκσεβιτς και Γκαρούμπα έχουν κάνει βήματα μπροστά, αλλά είναι δύσκολο να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.

 

Η εμπειρία

Η Έφες διαθέτει μια ομάδα που πλέον έχει όχι μόνο το ταλέντο και τη χημεία. Δείχνει το τελευταίο -μεγάλο- διάστημα ικανή να κατακτήσει αυτό που της στέρησε η πανδημία και η διακοπή της περσινής σεζόν. Ο Λάρκιν είναι εδώ, αλλά είναι και ο Μίτσιτς σε μια ομάδα που δείχνει να έχει λύσεις σε κάθε θέσεις, ρόλους και ένα ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού. Η Ρεάλ θα πρέπει να στηριχθεί στους νέους, αλλά κυρίως στην εμπειρία που φέρνουν μαζί τους παίκτες όπως ο Γιουλ, ο Φερνάντεθ, ο Κάρολ.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι ΛαΜόνικα, Ρότσα, Πάντερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ