22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Αναντολού Εφές: Επιτέλους σοβαρή και… διασκεδαστική (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τη φετινή πορεία της Αναντολού Εφές η οποία δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στα πλέι οφ, ενώ παίζει παράλληλα και πολύ όμορφο μπάσκετ.

Ο Εργκίν Αταμάν παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, καθώς το καλοκαίρι εγγυήθηκε ότι εφόσον αυξηθεί το μπάτζετ, ο σύλλογος θα παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο και δεν θα βρεθεί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα όπως συνέβη πέρσι. Πράγματι αυτό συνέβη, με τον Τούρκο προπονητή να εμφανίζει ένα τρομερά ανταγωνιστικό και καλοφτιαγμένο σύνολο το οποίο μέχρι τώρα έχει ρεκόρ 9-6 και συγκατοικεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό. Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες πάντως οι Τούρκοι έκαναν «κοιλιά» κι έχασαν τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έπαιξαν.

Τα… highlights

Η Αναντολού Εφές έχει κατορθώσει κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα! Η αναφορά γίνεται φυσικά για τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Στο ημίχρονο μάλιστα οι γηπεδούχοι έχαναν με 46-32, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη. Σπουδαία ήταν και η επικράτηση απέναντι στον Παναθηναϊκό με 78-62, την έβδομη αγωνιστική.

Το αστέρι

Μεταξύ των σημαντικών μεταγραφών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκαν και οι Βασίλιε Μίσιτς, Ροντρίγκ Μπομπουά. Αμφότεροι έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους στην πορεία της ομάδας. Ειδικά ο Σέρβος εμφανίζεται πάρα πολύ βελτιωμένος και αποτελεί μέχρι τώρα το μεγάλο αστέρι της Εφές η οποία μπορεί να στηρίζεται επάνω του. Στον αντίποδα ο Σέιν Λάρκιν δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, ενώ υπάρχει η φήμη ότι θα αποδεσμευτεί για να αποκτηθεί ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Η εκτίμηση

Αν και τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς δεν έχει ξεφύγει πολύ από την ένατη θέση, η Αναντολού Εφές έχει τον πρώτο λόγο για να μπει στην οκτάδα και να προκριθεί στα πλέι οφ με σκοπό να διεκδικήσει την είσοδό της στο Φάιναλ Φορ. Λογικά θα τερματίσει μεταξύ τέταρτης και έκτης θέσης.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!

https://www.youtube.com/watch?v=KpyP6fw8Wko
https://www.youtube.com/watch?v=Zr1Hke26fG8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ