23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναμονή για τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν το 2021 με το Τόκιο 2020 να παραμένει και θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου. Η FIBA χαιρέτησε αυτή την αλλαγή, αλλά ακόμη δεν έχει δώσει ημερομηνίες για τα Προολυμπιακά Τουρνουά που απομένουν τονίζοντας πως "θα παρακολουθεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κορονοϊού".

Τα Προολυμπιακά Τουρνουά Γυναικών έχουν διεξαχθεί και απομένουν πλέον έξι που αφορούν τους Άνδρες, αλλά και το τουρνουά 3Χ3 που από φέτος βρίσκεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και επίσημα. Η Διεθνής Ομοσπονδία ευχαρίστηκε τη ΔΟΕ για την έγκαιρη επίλυση ενός περίπλοκου θέματος και τονίζει πως "σε συνεργασία με τη ΔΟΕ θα συνεχίσει να αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για τα Προολυμπιακά Τουρνουά", ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως όσες ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους, τη διατηρούν.

Παράλληλα τονίζει πως "το κεντρικό συμβούλιο της FIBA αποφάσισε ήδη στη σύσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής για τη διαδικασία κάθε απαιτούμενης προσαρμογής στο καλεντάρι των διοργανώσεών της ως αποτέλεσμα της νέας ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων". Και καταλήγει: "Η FIBA θα συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση που διαμορφώνεται εξαιτίας του Covid-19 καθημερινά και να αξιολογεί τις πιθανότητες να άρει την αναστολή των διοργανώσεων, όταν οι καταστάσεις το επιτρέψουν. Προτεραιότητα της FIBA είναι να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια της μπασκετικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινό και όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα γίνουν με βάση αυτό το κριτήριο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ