25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αναλαμβάνει τη Βοσνία ο Ρέπεσα

Η Βοσνία είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε μια δύσκολη αποστολή της στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Μουντομπάσκετ 2019 χωρίς τον ομοσπονδιακό της τεχνικό και ο Γιασμίν Ρέπεσα προωθείται ως ο αντικαταστάτης του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, φέρνει την ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης σε θέση να αλλάζει τον προπονητή της. Ο Σέρβος τεχνικός, με τον οποίο η ομάδα πέρασε στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ της Κίνας, αν και η ήττα από το αδιάφορο Βέλγιο κόστισε ένα ρεκόρ 2-4, είχε ενημερώσει πως θα αναγκαζόταν να αφήσει τουλάχιστον για το «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου στη θέση του, καθώς πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας στο να αποφασίσουν να φέρουν άλλο προπονητή στη θέση του και όχι, εν τέλει, να συνεχίσουν με το βοηθό του, Μενσούρ Μπαϊράμοβιτς. Η λύση που προωθείται για αντικατάσταση του Βουγιόσεβιτς, είναι αυτή του Γιασμίν Ρέπεσα, με τον πολύπειρο τεχνικό να επιστρέφει σε πάγκο Εθνικής ομάδας, ύστερα από τέσσερα χρόνια, όταν και βρισκόταν σε αυτή της πατρίδας του, της Κροατίας.

Ο 57χρονος, με εμπειρία 23 χρόνων στους πάγκους και ουκ ολίγους συλλόγους, από τους οποίους έχει περάσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όντας έξι φορές πρωταθλητής Κροατίας, με δύο φορές επίσης σε Τουρκία και Ιταλία, προπόνησε για τελευταία φορά στην Αρμάνι Μιλάνο τη διετία 2015-2017. Ο ίδιος, έχει βρεθεί σε πάγκο Εθνικής δύο φορές με την Κροατία, μία την περίοδο 2005-2009 και μία την περίοδο 2012-2014, με τις παραστάσεις του από το συγκεκριμένο επίπεδο να οδηγούν τη Βοσνία στο να τον εμπιστευτεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ