19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοινώθηκε το line-up για το επόμενο Basketball Champions League

Το Champions League στο μπάσκετ διανύει την 4η χρονιά του και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να λήξει στις αρχές Οκτωβρίου. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την αρμόδια αρχή από το να ανακοινώσει το line-up της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς 2020-21.

Στο σύνολο θα ξεκινήσουν 44 ομάδες, από τις οποίες οι 16 θα παίξουν προκριματικά παιχνίδια ενώ οι 28 έχουν ήδη «εισιτήριο» για το τουρνουά. Τρεις θα είναι οι ελληνικές συμμετοχές για του χρόνου, με την ΑΕΚ και το Περιστέρι να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους και τον Ηρακλή ο οποίος θα τη διεκδικήσει στα προκριματικά.

Οι 28 ομάδες που έχουν ήδη περάσει στην κύρια φάση αγώνων είναι οι παρακάτω:

ΑΕΚ, Μπάμπεργκ (Γερμανία), Σαραγόσα (Ισπανία), Σολέ (Γαλλία), Νταρουσάφακα (Τουρκία), Σάσαρι (Ιταλία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία), Φορτιτούντο Μπολόνια (Ιταλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Μπρίντιζι (Ιταλία), Τενερίφη (Ισπανία), Ντιζόν (Γαλλία), Λιμόζ (Γαλλία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Περιστέρι, Καρσίγιακα (Τουρκία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία), Σαν Πάμπλο Μπούργος (Ισπανία), Στρασμπούργκ (Γαλλία), Σταρτ Λούμπλιν (Πολωνία), Τόφας Μπούρσα (Τουρκία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Ρίγα (Λατβία).

Αντίστοιχα οι 16 ομάδες των προκριματικών είναι οι: Άνβιλ (Πολωνία), Ηρακλής, Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Μπάλκαν Μπότεβγκαρντ (Βουλγαρία), Μονς-Ενό (Βέλγιο), Ντνίπρο (Ουκρανία), Ντόναρ Χρόνινγκεν (Ολλανδία), Φρίμπουργκ (Ελβετία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ιγκοκέα (Βοσνία), Κεραυνός (Κύπρος), Λόντον Λάιονς (Αγγλία), Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία), Σπόρτινγκ Κλουμπ (Πορτογαλία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Κλουζ (Ρουμανία).

Για την τρέχουσα περίοδο τώρα, τα παιχνίδια της διοργάνωσης που απομένουν έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο και ο τελικός για τις 4 Οκτωβρίου. Η ΑΕΚ παραμένει στις ομάδες διεκδίκησης του τίτλου ενώ το στοίχημα FIBA Champions League της bwin δείχνει κορυφαία φαβορί τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και την Τενερίφη. Στα τελευταία παιχνίδια του Μαρτίου πριν την παύση της πανδημίας η Χαποέλ Ιερουσαλήμ είχε αποκλείσει το Περιστέρι και η ΑΕΚ είχε υπερισχύσει της Βόννης κερδίζοντας δύο αγώνες συνεχόμενα. Αντίθετα η Τενερίφη δεν είχε προλάβει να παίξει το δεύτερο παιχνίδι με την Οστάνδη, το οποίο και αναμένεται.

Η Ένωση πρόκειται να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την τσέχικη Νίμπουρκ και θα παλέψει δυνατά για τη νίκη. Η ελληνική ομάδα έχει ήδη κερδίσει τίτλο BCL το 2018 και φέτος έχει την ευκαιρία να πάρει και δεύτερο. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, οι αγώνες θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και όλα παραμένουν ανοιχτά για την ανάδειξη της νέας πρωταθλήτριας ομάδας του Basketball Champions League!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ