23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αναζητούνται «ταυτότητα και συνέπεια» στο Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (Παρασκευή 5/1, 21.00) και οι Ιταλοί έρχονται με τα δικά τους θέματα και την... αντιστρόφως ανάλογη θέση από αυτή των «ερυθρόλευκων» στη βαθμολογία, καθώς βρίσκονται στο γκρουπ των τελευταίων με ρεκόρ 4-11. Και με αρκετά ερωτηματικά όπως την παρουσία του Γκουντάιτις, το αν θα αγωνιστεί ο Κουζμίνσκας ή το πως θα παρουσιαστούν οι Τζέφερσον και Εμ’Μπαγέ, μετά τις φήμες πως ένας εκ των δύο –ή και οι δύο- θα αποχωρήσει.

«Δεν κλαίμε για την βαθμολογία»

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, μίλησε στο επίσημο σάιτ της αμάδας για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και στάθηκε ιδιαίτερα στους αριθμούς και στη βαθμολογία όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με τους «ερυθρόλευκους» στο γκρουπ των πρώτων και τη δική του ομάδα στην... ουρά: «Αντιμετωπίζουμε τις δύο ομάδες που οδηγούν στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας (σ.σ. στις 11/1 υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και αυτό τα λέει όλα. Ο Ολυμπιακός είχε απουσίες, αλλά έχει νικήσει στα επτά από τα τελευταία εννέα παιχνίδια. Εμείς ωστόσο θέλουμε να κοιτάξουμε μόνο τι κάνουμε εμείς και πως θα παρουσιαστούμε, χωρίς να σκεφτόμαστε το βαθμό δυσκολίας, αλλά αναζητώντας, μπαίνοντας σε έναν μήνα με συνεχείς αγώνες και στην καθοριστική φάση της σεζόν, μια συνέχεια και ταυτότητα. Στην Ευρωλίγκα δεν θέλουμε να... κλαίμε για την βαθμολογία: Θα τη δούμε όταν πρέπει, με στόχο να ανέβουμε μερικά σκαλοπάτια, γιατί δεν μας αρέσει καθόλου που βρισκόμαστε τόσο πίσω. Ξέρουμε πως μόνο δύο φορές από αυτές τις 11 (σ.σ. οι ήττες της Αρμάνι Μιλάνο) δεν είχαμε το προβάδισμα κάποιες στιγμές στο δεύτερη ημίχρονο και ξέρουμε πως επτά φορές ήμασταν μπροστά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτοί οι αριθμοί έχουν αυξήσει λίγο την απογοήτευσή μας, καθώς θα μπορούσε η βαθμολογία να είναι πολύ διαφορετική. Αλλά θέλουμε να μείνουμε όσο συμπαγείς γίνεται και να θυμόμαστε πως αν είμαστε δυνατοί σήμερα, θα μας δείξει αν είμαστε στο σωστό δρόμο. Οπότε στην Αθήνα ο στόχος μας είναι να είμαστε συμπαγείς και αξιόπιστοι ανεξάρτητα από το ποιον αντιμετωπίζουμε, τις δυσκολίες ή τη γνώση πως κανείς δεν θα μας δίνει πιθανότητες για τη νίκη».

Ερωτηματικό ο Γκουντάιτις

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς και είναι πολύ πιθανό η Αρμάνι Μιλάνο να αγωνιστεί χωρίς τον Αρτούρας Γκουντάιτις. Ο Λιθουανός ταλαιπωρείται από βαριά ίωση και δεν αγωνίστηκε ούτε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Σκαβολίνι Πέζαρο, από το οποίο απουσίασε και ο Νταϊρίς Μπέρτανς. Ο Λετονός μπήκε στις προπονήσεις, αλλά όχι σε κανονικούς ρυθμούς. Με την ιταλική ομάδα προπονείται ήδη και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος θα είναι στην αποστολή, χωρίς όμως να είναι και ξεκάθαρο ή αν θέλετε επίσημο το αν θα πατήσει παρκέ ή όχι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ