16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ανέβηκε εν όψει Παγκοσμίου η Ελλάδα

Μικρή άνοδο σημείωσε η Εθνική Ελλάδας Γυναικών στα power rankings που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στην 14η θέση στην Τενερίφη δίνει πλέον η FIBA το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο ξεκίνησε στα power rankings από την 11η θέση κι εν συνεχεία έπεσε στη 15η, πριν επανακτήσει μία θέση στη λίστα με την οποία η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προβλέπει την τελική κατάταξη των ομάδων στα ισπανικά παρκέ. Όπως εξηγεί, στο συνοδευτικό κείμενο, η «γαλανόλευκη» είχε απογοητευτικά αποτελέσματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, αλλά «σε μια ομάδα με τόσες πολλές βετεράνους είναι όλα σχετικά όταν ξεκινάει η πραγματική δράση. Τότε θα θελήσουν να λάμψουν και να αποδείξουν στους επικριτές τους πως έκαναν λάθος, ως συνήθως. Ίσως η επιτυχία τους να εξαρτηθεί και από το εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν καλά οι νεαρές παίκτριες και όχι μόνο η συναρπαστική σουτέρ Ελεάννα Χριστινάκη».

Σε Παγκόσμιο Κύπελλο η Ελλάδα έχει παίξει άλλη μία φορά και κατετάγη στην 11η θέση, το 2010, με απολογισμό τρεις νίκες και πέντε ήττες. Πέρυσι κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με 3-4. Πρώτη στα power rankings και φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου είναι η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, η οποία είναι και η πολυνίκης της διοργάνωσης με εννέα κατακτήσεις, με δεύτερη την «οικοδέσποινα» Ισπανία και τρίτη τη Γαλλία, ενώ στην πέμπτη θέση υποχώρησε η Αυστραλία, με τον Καναδά να φιγουράρει πλέον τέταρτος. Αναλυτικά, η κατάταξη στα power rankings της FIBA

1. ΗΠΑ
2. Ισπανία
3. Γαλλία
4. Καναδάς
5. Αυστραλία
6. Βέλγιο
7. Ιαπωνία
8. Κίνα
9. Τουρκία
10. Λετονία
11. Νότια Κορέα
12. Αργεντινή
13. Νιγηρία
14. Ελλάδα
15. Πουέρτο Ρίκο
16. Σενεγάλη

Το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών θα λάβει χώρα στην Τενερίφη, από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σε δύο κλειστά: το «Tenerife Sports Pavilion Santiago Martin» και το «Palacio Municipal de Deportes». Θυμίζουμε πως η Εθνική μας έχει τοποθετηθεί στον Α’ Όμιλο, μαζί με τη Νότια Κορέα, τον Καναδά και τη Γαλλία. Δείτε, εδώ, την τελική σύνθεση της Ελλάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ