23.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ανάμεσα στους «μύθους» ο Γιάννης (vids+pic)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δε σταματά να γνωρίζει διαρκώς σπουδαίες διακρίσεις, με τον Έλληνα «άσσο» να είναι πλέον υποψήφιος για το βραβείο του αθλητή με τη μεγαλύτερη «εκτόξευση» από το Ίδρυμα Laureus Sport.

Κάθε μέρα και από ένα αξιομνημόνευτο επίτευγμα. Αυτό είναι που συμβαίνει στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο - υπενθυμίζουμε πως όλα αυτά γίνονται στα 23 του χρόνια - ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς, ήταν ο «οδηγός» για την νίκη επί των Σακραμέντο Κινγκς. Ο ηγέτης των «Ελαφιών» έφτασε τους 27 πόντους, με 20 ριμπάουντ, έξι ασίστ και δύο τάπες, με τον αριθμό «σκουπιδιών» που μάζεψε να αποτελεί προσωπικό ρεκόρ καριέρας.

Λίγη ώρα αργότερα, θα μάθαινε πως αποτελεί υποψήφιο για ένα πραγματικά σπουδαίο βραβείο, για το οποίο ψηφίζουν «μύθοι» του παγκόσμιου αθλητισμού και προορίζεται για συναδέλφους τους... εξίσου «θρυλικούς». Πρόκειται για τα βραβεία Laureus World Sports Awards, με τον «Αντέτο» να διαγωνίζεται στην κατηγορία του αθλητή με τη μεγαλύτερη εξέλιξη. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι αντίπαλοί του είναι ο Κίλιαν Εμπαπέ, γνωστός και ως ο 18χρονος ποδοσφαιριστής, για τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν θα δαπανήσει 180 εκατομμύρια το προσεχές καλοκαίρι, ώστε να γίνει δικός της, καθώς και ο πρωταθλητής του μποξ Άντονι Τζόσουα. Μαζί τους βρίσκονται η Λετονή τενίστρια Γιελένα Οσταπένκο, ο Αμερικανός κολυμβητής Κάλεμπ Ντρέσελ και ο Ισπανός γκολφέρ Σέρχιο Γκαρθία. 

Η «μάχη», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μοιάζει να εστιάζεται ανάμεσα στον... δικό μας υποψήφιο και τον Κιλιάν Εμπαπέ, σε ένα διαγωνισμό όπου βρίσκονται ονόματα, σαν τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Μο Φάρα, Άλισον Φίλιξ, Σερίνα Ουίλιαμς και Τζάστιν Γκάτλιν, ή και ομάδες σαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τους Νιου Ίνγκλαντ Πέιτριοτς και εκείνη της Μερσεντές στην Φόρμουλα 1.

Όσο για αυτούς που ψηφίζουν; Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τους Μάικλ Τζόνσον, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, Νάντια Κομανέτσι, Μπόρις Μπέκερ, Ραούλ και Κάρλες Πουγιόλ. Αυτοί οι δοξασμένοι αθλητές, λοιπόν, έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να εκλέξουν μεταξύ των κορυφαίων τον Αντετοκούνμπο, κάτι που δείχνει και τη σημασία αυτού του βραβείου.

Δείτε στην ακόλουθη δημοσίευση όλες τις κατηγορίες βραβείων, καθώς κι εκείνη του Γιάννη, ενώ ακολούθως μπορείτε να παρακολουθήσετε τους λόγους, για τους οποίους θα μπορούσε να καταταγεί ως πρώτος στην κατηγορία του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ