23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανάμεσα στις κορυφαίες μεταγραφές της Εuroleague o Ουάιλι και ο Πάντερ

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν για τη Euroleague, η διοργανώτρια αρχή έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις δέκα καλύτερες μεταγραφές που έγιναν το φετινό καλοκαίρι με δύο... δικούς μας εκπροσώπους να βρίσκονται ανάμεσά τους.

Ο λόγος για του «ερυθρόλευκο» γκαρντ, Κέβιν Πάντερ, και τον ψηλό του «τριφυλλιού» Τζέικομπ Ουάιλι. Για την ακρίβεια ο νεοφερμένος παίκτης του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε στην όγδοη καλύτερη μεταγραφή της φετινής Euroleague ενώ o Αμερικανός ψηλός που ήρθε από τη Γκραν Κανάρια βρίσκεται στην δέκατη θέση της σχετικής λίστας.

Στην κορυφή της λίστας είναι η μεταγραφική... βόμβα του καλοκαιριού, Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος παράλληλα έγινε και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη ενώ την τριάδα συμπληρώνουν ο Νάντο Ντε Κολό και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Για τον Τζέικομπ Ουάιλι η Εuroleague αναφέρει: «Μπορεί να υπάρχουν κινήσεις του Παναθηναϊκού, που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον, όμως ο Ουάιλι είναι… κλέψιμο. Είναι ένας παίκτης με ενδιαφέρον, που μπορεί να συνεισφέρει από τη πρώτη ημέρα. Είναι ένας undersized παίκτης, αλλά πολύ αθλητικός με έφεση στο μπλοκ και τα άλει ουπς. Τη περασμένη σεζόν είχε 16,4 πόντους με 64% ευστοχία, 5,2 ριμπάουντ σε 132 ματς του ισπανικού πρωταθλήματος. Ένας ακούραστος εργάτης, που πέρασε απαρατήρητος. Θα δώσει ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι της ομάδας του» ενώ τον Κέβιν Πάντερ σχολιάζει:

«Κάθε ομάδα χρειάζεται… όπλα για να είναι ανταγωνιστική στην Εuroleague και με τον Πάντερ, ο Ολυμπιακός σιγουρεύτηκε πως θα έχει σκορ. Είναι ο ορισμός του all-around σκόρερ, μπορεί να σκοράρει από παντού, να σουτάρει μετά από ντρίμπλα ή στάσιμος. Ποτέ δεν έχει παίξει σε αυτό το επίπεδο, κάτι που είναι μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, αλλά με τον τρόπο που σουτάρει και το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο, η προσαρμογή δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Να περιμένετε να δώσει τον Ολυμπιακό μεγάλη ώθηση στην επίθεση».

Αναλυτικά το Τοp 10 της λίστας με τις καλύτερες μεταγραφές:

10. Τζέικομπ Γουάιλι (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

9. Τζόρνταν Μίκι (Ρεάλ Μαδρίτης)

8. Κέβιν Πάντερ (Ολυμπιακός)

7. Γκουστάβο Αγιόν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης)

8. Στέφαν Γιόβιτς (Χίμκι)

5. Μάικ Τζέιμς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

4. Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν Μονάχου)

3. Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Αρμάνι Μιλάνο)

2. Νάντο Ντε Κολό (Φενέρμπαχτσε)

1. Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ