17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αμύντας : Η «πορτοκαλί» δύναμη

Ο Αμύντας μπορεί να επανέρχεται στο πρωτάθλημα μην έχοντας ουσιαστικά νίκη στα δυο παιχνίδια που έδωσε πριν την διακοπή, αλλά έχει τον δικό του τρόπο να επιβιώνει, όντας μια σταθερή δύναμη για πολλά χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες.

Η ομάδα του Υμηττού είδε μια μεγάλη περίοδο να κλείνει πέρυσι μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Ζαβού, ο οποίος άφησε τα λημέρια της «Πυρκάλ» μετά από 10 χρόνια, και το καλοκαίρι έκανε μια νέα προσπάθεια δίνοντας τα κλειδιά στον ανερχόμενο, Μάη Κωνσταντινίδη.

Επίσης επιχειρήθηκε μια ανανέωση στο δυναμικό, με αρκετούς νεαρούς από τα τμήματα υποδομών να επανέρχονται, αλλά να επιστρέφει στον Υμηττό και ο Αντριάνο Τοπάλι, ένας αθλητής που αποτελεί παίκτη που ανδρώθηκε στον σύλλογο. Στην επιστροφή στη δράση οι «πορτοκαλί» φιλοξενούν τον Πανερυθραϊκό, ομάδα που είχαν κερδίσει τον Σεπτέμβριο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Προπονητής : Κάθε άνθρωπος δικαιούται την ευκαιρία του, και αυτή εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Μάης Κωνσταντινίδης, με την ανοδική του πορεία να ξεκινάει από τη στιγμή που βρέθηκε στη Δάφνη Δαφνίου ως βοηθός του Κώστα Σορώτου. Η συνέχεια τον βρήκε ως πρώτο προπονητή, με την άνοδο στην Α2 να σφραγίζει αυτή την προσπάθεια, η οποία συνεχίστηκε και την επόμενη περίοδο στην δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία. Στον Αμύντα τον εμπιστεύτηκαν, και όταν το πράττουν επιθυμούν πολύχρονες συνεργασίες.

Έμψυχο δυναμικό : Μπορεί ο Λεωνίδας Ζούπας να έχει αγωνιστεί σε ένα μόλις παιχνίδι, αλλά ο εμβληματικός αρχηγός αποτελεί την σημαία του Αμύντα, ενώ από κοντά έρχονται και οι Θοδωρής Βαρδιάνος (5,5 π.) και Παναγιώτης Κουκουνιάς (5 π.). Τεράστια μεταγραφή αποτέλεσε η προσθήκη του Ανδρέα Κανονίδη (12,7 π., 8,7 ριμ.), αλλά και η επιστροφή του Αντριάνο Τοπάλι (8 π., 3,7 ριμπ., 3 ασίστ). Ακόμη μια μεταγραφική επιτυχία αποτέλεσε αυτή του αθλητικού Ιάσερ Σάλεχ (9,7 π., 2,3 ριμπ.), ενώ και ο Ορέστης Μπέλι που ήρθε από την Πεντέλη έδειξε εξαιρετικά στοιχεία (8,7 π., 3 ριμπ.). Τη σημαία των ακαδημιών του Αμύντα κρατάει ο Σπύρος Σιούντρης (9,7 π., 3 ριμπ.), ενώ από το Χαϊδάρι στον Υμηττό έφτασε και ο Τζόι Γκάτζο (3,3 π.3,3 ριμπ., 2,3 ασίστ).

Πρόβλεψη : Ο Αμύντας διαθέτει νεανική ομάδα, και σε συνδυασμό με ένα διψασμένο τεχνικό επιτελείο είναι ικανός να κάνει πολλές «ζημιές». Δεν θα ήταν έκπληξη αν στο τέλος του πρώτου γύρου βρισκόταν στην πρώτη οκτάδα.

Για να δείτε το στατιστικό του Αμύντα κάντε κλικ ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ