19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αμύντας: Η αξία του να είσαι ο Θοδωρής Βαρδιάνος… (vids)

Ο Θοδωρής Βαρδιάνος έκανε μια τεράστια εμφάνιση στην τελευταία νίκη του Αμύντα, «βομβαρδίζοντας» δίχως έλεος τον Οίακα Ναυπλίου, και το Basketa.gr παρουσιάζει, μέσω της δικής του προσωπικότητας, την αξία του να είσαι ένας παίκτης σαν τον 43χρονο σουτέρ, κι ας μην είσαι ο σούπερ σταρ με την πρώτη ματιά.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Αυτό καταλαβαίνει κανείς, παρακολουθώντας το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Βλέπει τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να «φορτώνει» στα 43 του το αντίπαλο καλάθι με 31 πόντους, τον Αλέξη Κυρίτση να κυριαρχεί απόλυτα στα 39 του χρόνια, αλλά και άλλους, λιγότερο «λαμπερούς», να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα από τον καθένα.

Η δουλειά του Θοδωρή Βαρδιάνου ήταν πάντοτε το σουτ. Όχι πως δεν έχει άλλες ικανότητες ο «άσος» του Αμύντα, αλλά πάντοτε αυτή ήταν η πιο μεγάλη αρετή του, αυτή που τον ξεχώριζε και τον καθιστούσε βασικό στέλεχος κάθε ομάδας, όπου αγωνιζόταν.

https://www.youtube.com/watch?v=U3At_j6nsl4&t=13s

Ξεκινώντας με την φανέλα του Μίλωνα το 1995, πριν από 26 χρόνια, δηλαδή, έχει πανηγυρίσει συνολικά έξι ανόδους με πέντε διαφορετικές ομάδες. Μία με τον Ιωνικό Νικαίας για την Α2, δύο με το Ρέθυμνο, ξεκινώντας από τη Γ' Εθνική, άλλη μία με τον Ιωνικό Λαμίας ξανά για την Α2, για να κάνει ακριβώς το ίδιο και με τον Αμύντα το 2016, ενώ μια φορά βοήθησε τα Τρίκαλα στον προβιβασμό τους στην Basket League το 2008.

Μπορεί να μην είναι ο σούπερ σταρ, στον οποίο θα πέσουν τα «φώτα», αλλά είναι ένας άνθρωπος, που γνωρίζεις πως κάθε στιγμή μπορείς να υπολογίζεις πάνω του, καθώς είσαι βέβαιος πως θα κάνει το καθήκον του. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν έχει φύγει από το Κλειστό της Πυρκάλ εδώ και 10 χρόνια, «βομβαρδίζοντας» διαρκώς το αντίπαλο καλάθι.

Κοιτώντας τα στατιστικά του, διαπιστώνει κανείς του λόγου το αληθές. Τη σεζόν 2009-2010 τον βλέπουμε να έχει ποσοστά... Στεφ Κάρι με την φανέλα του Παγκρατίου, όταν και μετρούσε 46.2% στα τρίποντα, ενώ σε όλες σχεδόν τις σεζόν του ξεπερνά το 30%, χωρίς κανένας να διανοηθεί πως ελεύθερος δε θα είναι επικίνδυνος.

Όσα κάνει φέτος, όμως, στα 43 του υπό τις οδηγίες του Μάη Κωνσταντινίδη, είναι για σεμινάριο. Πρόκειται για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αν πάρουμε μόνο αυτό το συντελεστή, αφού έχει 46.9% στα τρίποντα με 23/49 σουτ από την περιφέρεια, σε μια επίδοση αξιοζήλευτη από την πλευρά του. Στη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Οίακα Ναυπλίου, δε, έκανε άλλη μια επίδειξη των ικανοτήτων του.

https://www.youtube.com/watch?v=LH-YFqNma14

Το τελικό αποτέλεσμα κατέγραψε στο σύνολο 28 πόντους με έξι τρίποντα, σε μια επίδοση καθοριστική για το ρεκόρ 9-4 στην φετινή σεζόν. Ο ίδιος, δε, εκτός του ότι περνά μια... δεύτερη εφηβεία, αποτελεί και την εγγύηση μετάβασης σε μια νέα εποχή για την ομάδα, καθώς χρειάστηκε πριν από κάποιο καιρό να αποχωριστεί τον Αλέξη Ζαβό, τον άνθρωπο που εξασφάλισε τη σταθερότητα ενός «σκληρού καρυδιού» για κάθε αντίπαλο, με τον Κωνσταντινίδη να συνεχίζει το έργο του.

Μαζί με ορισμένους παίκτες, που έχουν φάει μαζί του... ψωμί κι αλάτι στον Υμηττό, ο Βαρδιάνος αναδεικνύει την αξία του να είσαι ένας παίκτης σαν και του λόγου του, βοηθώντας τον Αμύντα να περάσει με ασφάλεια από τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ