18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αμφίβολοι για Ορλάντο οι ευπαθείς παίκτες του ΝΒΑ

Υπάρχουν οι παίκτες που εκφράζουν ανησυχία και επιφυλάξεις να επιστρέψουν στη δράση στο τέλος Ιουλίου και να παίξουν στα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν στο ΝΒΑ. Υπάρχουν και οι παίκτες που θέλουν να παίξουν, αλλά μπορεί να μην τα καταφέρουν. Γιατί; Επειδή ενδέχεται να ανήκουν σε ευπαθείς στον κορωνοϊό ομάδες!

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση της κατάστασης και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει το ΝΒΑ στο Ορλάντο, οι γιατροί των ομάδων έχουν το δικαίωμα και πιθανώς θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν παίκτες που φαίνεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ενδεχόμενη έκθεσή τους στον COVID-19. Παίκτες, για παράδειγμα, που πάσχουν από χρόνιο άσθμα ή έχουν εμφανίσει στο παρελθό κρίσεις άσθματος.

Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες στο ΝΒΑ και είναι και αρκετά γνωστοί. Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει άσθμα, το ίδιο και ο ΝτεΑντρέ Τζόρνταν, αλλά και ο Τζαβάλ ΜακΓκι των Λέικερς, ο οποίος μάλιστα είχε προσβληθεί από πνευμονία το 2018. Όλοι αυτοί μπορεί και να μην μπορέσουν να παίξουν στο Ορλάντο. Μπορεί, δηλαδή, να μην τους επιτραπεί να παίξουν για να μη ρισκάρουν.

Πριν από μία εβδομάδα όλοι οι παίκτες έλαβαν στα χέρια τους με την υποχρέωση να τα συμπληρώσουν, ερωτηματολόγια σχετικά με το ιατρικό ιστορικό τους. Οι γιατροί των ομάδων πρέπει να τα αξιολογήσουν μέχρι την Πέμπτη και κατόπιν να αποφασίσουν αν υπάρχουν κάποιοι που λόγω βεβαρημένου ιστορικού, καλό θα ήταν να μην πάνε να παίξουν στο Ορλάντο.

Και δεν είναι μόνον όσοι πάσχουν απο άσθμα αυτοί που θεωρούνται ευπαθείς. Οι χρόνιες πνευμονοπάθειες, τα καρδιολογικά προβλήματα, οι ανοσολογικές διαταραχές και ο διαβήτης είναι επίσης λόγοι που αυξάνουν το ρίσκο σε περίπτωση προσβολής από τον κορωνοϊό.

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να καταρτίσουν και να υποβάλουν τη λίστα των 35 ατόμων, που θα ταξιδέψουν στο Ορλάντο, μέχρι την 1η Ιουλίου. Σε αυτήν μπορούν να μετέχουν και ευπαθή άτομα, αρκεί να έχουν πάρει την έγκριση από το ιατρικό επιτελείο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ