17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Αλύγιστος αν και μόνος…

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Φενέρμπαχτσε στο άδειο ΟΑΚΑ κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την εξασφάλιση μίας θέσης στην οκτάδα της Ευρωλίγκας.

Ο κόσμος του δεν ήταν εκεί λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί την τελευταία στιγμή. Το μομέντουμ δεν ήταν ιδανικό έπειτα από δύο ήττες σε Βαρκελώνη και Περιστέρι. Ο Νίκος Παππάς απουσίαζε και παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον, οι επιλογές στις δύο περιφερειακές θέσεις ήταν μετρημένες. Ο Νικ Καλάθης επί της ουσίας δεν έπαιξε καθόλου στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο. Η Φενέρ δεν έπαιξε καλό μπάσκετ αλλά είχε το «μαχαίρι στα δόντια» παλεύοντας μέχρι τέλους, χωρίς να θέλει να δεχτεί ότι θα έχανε ξανά. Το ποσοστό στα τρίποντα ήταν χαμηλό με μόλις 6/20 (30%). 

Όλοι αυτοί οι λόγοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αν η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έφευγε από το παρκέ του «παγωμένου» ΟΑΚΑ με σκυμμένο το κεφάλι. Αυτό όμως δεν συνέβη καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν αλύγιστος αν και μόνος.

Πλέον με ρεκόρ 9-5 και τέσσερις νίκες μπροστά από τη χθεσινή (17/12) του αντίπαλο μπορεί να κάνει ελεύθερα τα όνειρά του για είσοδο στην οκτάδα αλλά και για κάτι ακόμα καλύτερο, όπως ένα πλασάρισμα που δεν θα τον φέρει αντιμέτωπο με τα μεγαθήρια στα προημιτελικά. 

Ακόμη όμως δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά της κανονικής περιόδου. Κι αυτό σημαίνει ότι είναι καλό για όλους να κρατούν μικρό καλάθι. Εκτός από τη νίκη οι «πράσινοι» οφείλουν να κρατήσουν από τον αγώνα τον ατσάλινο χαρακτήρα που έδειξαν και να τα ξεχάσουν όλα ενόψει της μάχης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Αν εκεί τα καταφέρουν, τότε θα δικαιούνται να ομιλούν υπό διαφορετική βάση...

ΥΓ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν συγκλονιστικός, καθώς αγωνίστηκε άρρωστος κι έκανε τα πάντα στο παρκέ. Μεγάλο μέρος της νίκης ανήκει και στον ψύχραιμο Τζίμερ Φριντέτ, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ρικ Πιτίνο -ο οποίος έδωσε εντολή για φάουλ στις τελευταίες άμυνες, έστω κι αν δεν έγιναν-, δεν κάλεσε τάιμ άουτ παρά το σερί των παικτών του Ομπράντοβιτς στο φινάλε. Αποκλείεται όμως να μην γνωρίζει ο έμπειρος τεχνικός. Απλά υπήρξε αυτή η απορία παρακολουθώντας ξανά την αναμέτρηση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ